Medima Health investește 3 milioane de euro în două centre de imagistică

0

Furnizorul de servicii medicale de imagistică și radiologie prin scanare RMN/CT, diagnostic oncologic și teleradiologie, Medima Health, a deschis primele două clinici din București, potrivit unui comunicat de presă. Localizate în Calea Giulești și Șoseaua Virtuții, centrele sunt dotate cu echipamente medicale RMN/CT de ultimă generație și aplicații specializate pentru investigarea avansată a afecțiunilor din sferele cardiovasculară, oncologică, urologică și neurologică. Investiția totală în cele două centre este de 3 milioane de euro.

„Prin lansarea celor două clinici în capitală, punem bazele Medima, o rețea românească de excelență în imagistică și radiologie, care își propune să se dezvolte rapid și în alte orașe, pentru a acoperi nevoia crescută pentru scanările RMN/CT. Viziunea noastră este să avem un rol important în prevenția și diagnosticarea precoce a afecțiunilor complexe și să putem oferi servicii performante de imagistică unui număr cât mai mare de pacienți”, a spus Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Pentru prima jumătate a anului 2021, compania are un buget de investiții de 10 milioane de euro direcționați către extinderea la nivel național prin deschiderea a patru noi clinici de imagistică și radiologie în Alba Iulia, Călărași, Sibiu și Târgu Mureș. Toate centrele vor fi dotate cu echipamente CT/RMN noi, de ultimă generație. În plus, clinicile din Sibiu și Târgu Mureș vor beneficia de echipamente RMN 3 Tesla și analize de tip PET/CT, care permit medicilor oncologi diagnosticarea precoce a tumorilor canceroase, localizarea, stadializarea și, în baza acestor informații, stabilirea celor mai eficiente metode de tratament.

Tehnologia de top din cadrul centrelor Medima constă în echipamente RMN Siemens Magnetom Sempra 1.5 Tesla și CT Siemens Somatom, toate fabricate în anii 2018/2020. Aceste echipamente permit o scanare de înaltă performanță a oricărei regiuni anatomice a corpului, cu doze reduse de iradiere (în cazul CT), în vederea obținerii unui diagnostic de precizie. Investigațiile au costuri accesibile, iar rezultatele sunt transmise pacientului în cel mai scurt timp posibil, chiar și în termen de două ore în cazul optării pentru serviciul de ‘rezultate în regim de urgență’.

“În plus față de echipamentele de ultimă generație, centrele Medima dispun de aplicații speciale prin care pacienții pot beneficia de unele dintre cele mai avansate investigații în imagistica modernă, precum RMN cardiac, RMN de prostată multiparametric, spectroscopie, tractografie și perfuzie cerebrală. Aceste examinări sunt extrem de utile în diagnosticarea și evaluarea afecțiunilor cardiovasculare (miocardită, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, tumori etc.), urologice (cancerul de prostată) sau neurologice (accident vascular cerebral, traume, tumori, scleroză, malformaţii cerebrale etc.)”, a explicat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Executiv Medical al Medima (foto).

Echipa Medima este formată din nouă medici cu un nivel înalt de pregătire și expertiză, iar Directorul Medical este Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.