Medima Health: Pacienții oncologici, în topul celor care au beneficiat de investigații medicale gratuite

0

Rețeaua de clinici de imagistică medicală și radiologie Medima Health a asigurat, în ultimii doi ani de activitate pe piața românească, un număr de 71.000 de investigații imagistice, având peste 45.000 de pacienți în cele nouă clinici operaționale. Numărul pacienților s-a dublat în 2022 comparativ cu 2021, rezultat care se datorează atât deschiderii a trei clinici noi pe parcursul acestui an, cât și creșterii adresabilității în clinicile deja existente.

Pe primul loc în topul pacienților care au beneficiat de monitorizări imagistice gratuite s-au aflat pacienții oncologici, cu o pondere de 71%, având în vedere că în România sunt diagnosticate anual circa 100.000 de cazuri noi de cancer, conform datelor recente Globocan. Locul următor a fost ocupat de pacienții cu boli neurologice, în procent de 21%. Pe lângă aceste două categorii principale, au fost acordate investigații pentru monitorizarea pacienților post – COVID-19, precum și a celor diagnosticați cu boli cerebrovasculare și cardiovasculare.

Anul viitor, Medima Health va inaugura Centrul de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, după o investiţie totală ce se ridică la circa 6,5 milioane de euro. Compania va continua să se extindă pentru a ajunge la o rețea de 15 clinici la nivel național, în următorii ani.

Dintre investigațiile imagistice realizate, 38.027 (54%) au fost analize RMN și 33.426 (46%) analize CT. Printre zonele investigate cel mai frecvent cu scopul de a depista diverse probleme de sănătate au fost coloana vertebrală, toracele, abdomenul, pelvisul și craniul.

La acestea se adaugă un număr considerabil de examinări avansate prin PET-CT, folosite pentru stadializarea pacienților cu cancer şi monitorizarea evoluției acestora pe durata tratamentului. Medima Health oferă investigații PET-CT în Centrul de Diagnostic Oncologic din Sibiu, iar începând cu anul viitor acestea vor fi disponibile și în Centrul de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş.

„În ultimii doi ani, Medima Health a devenit un jucător important pe piața de imagistică medicală din România, care se remarcă prin medici de elită și tehnologie de top. Rezultatele ne arată faptul că românii devin mai responsabili în legătură cu propria sănătate și nu mai amână  investigațiile medicale de care au nevoie, fie pentru monitorizarea afecțiunilor existente, fie pentru a primi certitudinea unui diagnostic atunci când apar diverse simptome. Planurile de dezvoltare pentru viitor vizează continuarea expansiunii rețelei, pentru a facilita accesul pacienților din diferite zone ale țării acces la servicii performante de investigare imagistică”, a afirmat prof. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health.

În ceea ce privește profilul pacienților Medima Health, 58% dintre aceștia sunt femei și 42% bărbați. Categoriile principale de vârstă sunt 61 – 70 ani (24%), peste 70 ani (21%), 51 – 60 ani (21%), 41 – 50 ani (17%), acestea fiind urmate de pacienții cu vârste între 31 – 40 ani (11%) și de cei cu vârste între 19 – 30 ani (6%).

Rețeaua Medima Health s-a extins în ultima perioadă, ajungând la nouă clinici de imagistică medicală, în urma unei investiții de peste 14 milioane de euro: trei dintre acestea se află în București, clinica Medima Jiului fiind dotată cu primul RMN deschis din rețea, în timp ce restul clinicilor sunt în țară (Otopeni, Călărăşi, Alba Iulia, Sibiu, Buzău și  Brăila). Totodată, compania a demarat anul acesta o nouă investiție, în valoare de circa 6,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, care va fi operațional în 2023. Odată încheiat acest ciclu de dezvoltare, rețeaua Medima va ajunge la zece clinici operaționale, ceea ce o va plasa în topul furnizorilor de servicii de imagistică din România.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.