Medima Health: șase clinici deschise în primul an de activitate

0

Rețeaua națională de clinici de imagistică medicală și radiologie Medima Health încheie primul an de activitate pe piața din România cu șase clinici deschise la nivel național, în urma unui volum de investiții de peste 7 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă. În acest interval, Medima Health a oferit servicii pentru peste 14.700 de pacienți.

Două dintre clinicile Medima sunt în București, câte una se află în Călărăşi şi Alba Iulia, iar două centre de diagnostic oncologic sunt deschise în Otopeni (în parteneriat cu Amethyst Radiotherapy) şi în Sibiu. Acestea din urmă au în dotare cea mai nouă şi mai precisă tehnologie pentru diagnosticarea precoce a cancerului: RMN 3 Tesla. În, plus, clinica din Sibiu va oferi în curând pacienţilor din centrul ţării acces la examinări PET-CT, cea mai avansată metodă utilizată în stadializarea cancerului şi urmărirea evoluţiei pe durata tratamentului.

„Suntem în proces de expansiune și avem planificate noi investiţii în clinici, unde vom pune la dispoziția pacienților echipamente de top, medici dedicați și servicii la înălțimea așteptărilor”, declară Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Investigațiile acordate au fost în procent de 53% examinări RMN, în timp ce scanările CT au ocupat o pondere de 45%. În topul zonelor cel mai frecvent investigate au fost coloana vertebrală, zona craniană, regiunea toraco-abdominală și genunchii.

În cadrul rețelei Medima, persoanele asigurate în sistemul public de sănătate au putut efectua, de asemenea, investigații de monitorizare decontate, în baza biletului de trimitere. Din această categorie, majoritatea (84%) au fost pacienți oncologici, iar pe locul al doilea s-au aflat pacienții diagnosticați cu boli neurologice.

„Unul dintre obiectivele Medima Health este depistarea precoce a afecţiunilor oncologice, când rata de succes a tratamentului este cea mai ridicată, iar șansele de supraviețuire pe termen lung ale pacienților sunt semnificativ îmbunătățite. Criza sanitară a condus la reducerea drastică a numărului pacienților oncologici diagnosticați și tratați, unul dintre motive fiind amânarea controalelor medicale de rutină sau de investigare a simptomelor nou apărute. Pe măsură ce boala evoluează și tratamentul acesteia devine mai complicat, încurajăm pacienții să acorde prioritate îngrijirii sănătății. Noi le suntem alături furnizându-le certitudinea unui diagnostic corect, în timp util, necesar pentru începerea unei terapii sau urmarea unor măsuri preventive”, adaugă prof. univ. Dr. Gheorghe Iana, Directorul Medical Medima Health.

În contextul pandemiei, un alt segment reprezentativ este cel al pacienților vindecați de infecția COVID 19, care se prezintă în clinici pentru investigații de screening imagistic (CT pulmonar, RMN cerebral etc.). Aceasta demonstrează că pacienții înțeleg consecințele de lungă durată ale noului coronavirus și nu neglijează monitorizarea evoluției stării de sănătate.

În cursul anului 2022 sunt planificate încă trei deschideri de clinici Medima, în București și în țară, iar către finalul anului 2022 este preconizată finalizarea construcției Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, a cărei investiţie totală se ridică la circa 5,5 milioane de euro.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.