MedLife achiziționează distribuitorul de medicamente Pharmachem

0

Furnizorul de servicii medicale MedLife a achiziționat pachetul majoritar de 75% din acțiunile companiei de distribuție Pharmachem Distribuție, cea mai mare achiziție a grupului din ultimii ani și, totodată, prima achiziție în sectorul pharma, potrivit unui comunicat de presă.

Pharmachem activează pe piața de servicii de distribuție medicamente de 16 ani, deținând o rețea de depozite în București și în țară. La nivelul anului 2019, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 83.4 milioane de lei, în creștere cu 30% față de anul precedent.

„Credem că segmentul pharma va avea un aport foarte important la revenirea economică și menținerea sănătății populației în anii care vor urma. În ceea ce privește integrarea companiei Pharmachem în grup, vizăm două direcții: prima, optimizarea sistemului de achiziții de medicamente la nivel de grup, prin prisma rețelei proprii de farmacii, PharmaLife Med și a celor 12 spitale din cadrul grupului. Și a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care să aducă medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanță”, a afirmat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Viitorul: serviciile interdisciplinare

Marcu a adăugat că perioada de pandemie a favorizat urmărirea atenta a comportamentelor de consum. “Am observat o mai mare interdependență a medicului de farmacie și a unităților farmaceutice de prescripțiile medicilor, a pacientului de analize de imunologie, dar și de găsirea unui vaccin. Interdependența între produse farmaceutice în incinta clinicilor, aproape de pacient, a crescut în ultimul an mai mult ca oricând. Pacientul începe să solicite consultații online, teste rapide prin curier și, dacă este posibil, administrare de vaccin imediat lângă medic. În acest context, avem nevoie de know-how în domeniul farmaceutic, de dezvoltarea rețelei de farmacii în incinta clinicilor și spitalelor, de o simbioză între unitățile medicale și cele farmaceutice, iar diversificarea domeniilor de activitate ne pregătește pentru anii care vor urma, pentru pacienții care vor privi de acum încolo industria farmaceutică ca pe o industrie care, alături de zona de servicii medicale, îi poate vindeca”, a explicat Mihai Marcu.

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, grupul MedLife își va consolida poziția de lider pe piața serviciilor medicale private, devenind prima companie medicală privată din România care depășește un sfert de miliard de euro ca și cifră de afaceri, potrivit lui Mihai Marcu. Prin preluarea Pharmachem Distribuție, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 28 de companii achiziționate, ultima anunțată fiind Centrul Medical Veridia (Basarab).

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.