MedLife achiziționează jumătate din acțiunile NeoLife

0

MedLife a finalizat achiziția a 50% din pachetul de acțiuni al centrelor de oncologie Neolife România; aceasta este cea mai mare tranzacție inițiată de MedLife anul trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, Grupul MedLife își consolidează serviciile integrate de diagnostic și tratament oncologic prin cele patru centre medicale ale Neolife din București, Iași și Brașov ce oferă pacienților români tehnologie de ultimă oră, know-how medical internațional asigurat de echipe multidisciplinare, experte în cele mai avansate proceduri de diagnostic și tratament oncologic. Mai mult, echipa Neolife a reușit să dezvolte servicii de excelență în radioterapie și medicină nucleară în țările vecine precum Bulgaria și Republica Moldova și, în acest context, Grupul MedLife va extinde parteneriate ce vor depăși granițele României.

“MedLife are ca obiectiv strategic consolidarea zonei de oncologie printr-o abordare holistică ce pornește de la prevenția cancerului, diagnosticare și tratament, până la asigurarea calității vieții pacientului oncologic. De acum accentul îl vom marca prin experiența imbatabilă a Neolife pentru a asigura accesul la îngrijire de top hiperpersonalizată”, a menționat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare a afirmat că, împreună cu MedLife, se creează un model de referință în ceea ce privește abordarea și eficiența în tratarea cancerului. ”Atât prin extinderea infrastructurii medicale și creșterea accesibilității pacienților oncologici la servicii de top, dar în special prin asigurarea pe termen lung a calității sănătății românilor.  Nu suntem în cel mai optimist scenariu în zona oncologică cu 95.000 de noi cazuri de cancer și aproximativ 54.000 de decese cauzate de cancer în 2021, cu pandemia care a dus la amânări semnificative în materie de diagnostic și tratament. Dar, chiar dacă expectanța este de a avea o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu cancer sau cu stadii avansate, există și un salt al cercetării și inovării prin intermediul cărora terapiile noastre de ultimă generație oferă arme eficiente în lupta împotriva cancerului. În România avem o echipă foarte bine consolidată de profesioniști, condusă de Fabio Razzetto, managerul nostru la nivel național”, a precizat Ismail Dernek.

Neolife Medical Center România, cu un total de peste 250 de angajați și colaboratori, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 110 milioane lei, în creștere cu 20% față de anul 2020.

Grupul MedLife își va continua strategia dinamică de extindere după ce anul trecut a achiziţionat 6 companii: CED Pharma (iunie 2021), Leti Farm (iunie 2021), Monix Pharm (iunie 2021), Pharmachem Distribuţie (iulie 2021), ce au fost consolidate. La acestea s-a adăugat în noiembrie anul trecut, Neolife Medical Center. Tot la finalul anului trecut compania a cumpărat pachetul integral al Spitalului Onco Card din Braşov, achiziţie încă supusă analizei Consiliului Concurenţei.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.