MedLife achiziționează Nord – Grupul Medical Provita

0

Furnizorul de servicii medicale private MedLife a achiziționat 51% din pachetul de acțiuni al Nord – Grupul Medical Provita, după aprobarea Consiliului Concurenței, la cinci luni după încheierea noului parteneriat, potrivit unui comunicat de presă. Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, managementul Nord își va păstra integral independența și atribuțiile urmând să continue planurile de consolidare și extindere pe baza unei strategii comune de dezvoltare, integrată la nivel național.

”Păstrarea fondatorilor în dezvoltarea ulterioară a business-ului reprezintă un deziderat important pentru noi, MedLife fiind nu doar operatorul care a finalizat cele mai multe achiziții de preluare parțială sau integrală a unor companii medicale, dar și grupul medical care s-a dezvoltat sistemic la nivel național, având la bază o comunitate solidă de antreprenori români”, a explicat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

Nord – Grupul Medical Provita deține în București un spital multidiscipinar, cinci clinici, două centre de imagistică, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize și teste medicale, dar și prin singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală și de Est. La finalul anului trecut, Nord – Grupul Medical Provita s-a extins și în afara Capitalei, deschizând la Suceava o clinică multidisciplinară în valoare de 2,5 milioane de euro în cadrul căreia funcționează un centru integrat de Terapia Durerii și un centru integrat al sânului. Nord – Grupul Medical Provita va lansa, în următoarele luni, un nou spital medical privat.

“Acest parteneriat este, ȋn primul rând, ȋn beneficiul pacienților români. Ȋmpreună cu grupul MedLife vom reuși să ne extindem mai rapid, să ne diversificăm serviciile și echipa de specialiști și să construim centre de terapia durerii ȋn cât mai multe județe din țară. Vom consolida, de asemenea, abordarea multidisciplinară, pe care o promovăm ȋncă de la ȋnființare, prin colaborarea cu noii colegi”, a completat Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Nord – Grupul Medical Provita.

În 2022, Grupul MedLife a înregistrat o cifră de afaceri de 2 miliarde lei, în creștere cu 41% comparativ cu exercițiul financiar precedent, urmând să atingă pragul de 500 milioane euro la finele anului 2024.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.