MedLife consolidează nișa patologiei oftalmologice

0

Furnizorul de servicii medicale private MedLife anunță achiziționarea a 60% din acțiunile clinicii de diagnostic și chirurgie oftalmologică Opticristal din Brașov. Tranzacția, derulată prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), vine în completarea serviciilor medicale din hub-ul regional dezvoltat de MedLife în județul Brașov, care ajunge, astfel, să numere 16 unități medicale.

Clinica Opticristal are o experiență de peste 20 de ani pe piața din Brașov, cuprinde atât un centru de diagnosticare a pacienților, cât și un centru de chirurgie oftalmologică, în cadrul căruia se realizează anual peste 2000 de intervenții. Echipele de medici sunt specializate în chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei și în tratamentul glaucomului și al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene și dispune de tehnologii de ultimă generație, printre care un microscop operator și un aparat de facoemulsificare ultrasonică pentru chirurgia cataractei. Totodată, Opticristal este singurul centru specializat din Brașov care realizează intervenții chirurgicale pentru corectarea viciilor de refracție cu ajutorul laserului EXIMER.

Opticristal Brașov a înregistrat la nivelul anului trecut o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

Achiziția este parte a strategiei MedLife de concentrare pe segmentele de nișă, a explicat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

“ Am început cu oncologia, devenind, odată cu preluarea OncoCard și Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din România în diagnosticul și tratarea cancerului în România. Am intrat de curând și pe segmentul wellness, prin achiziția Sweat, și continuăm să ne concentrăm și pe alte nișe medicale pentru a acoperi cererea din piață prin expertiză dovedită și excelență medicală. Astfel, prin integrarea în grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, întregim gama de servicii oftalmologice pe care pacienții le pot accesa în unitățile MedLife”, a explicat Dorin Preda.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achiziționată de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unități și o cifră de afaceri de cca 3 milioane de euro, în timp ce, astăzi, MedLife Brașov este un adevărat hub regional, cu 16 unități medicale și o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

În prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale românești integrate în grup, peste 45 la număr, și anunță că are și alte tranzacții în derulare în perioada următoare. Ultima tranzacție anunțată a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, tranzacția fiind în curs de avizare de către Consiliul Concurenței.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.