MedLife: Consultațiile medicale online s-au dublat în valul cinci al pandemiei

0

În contextul valului cinci al pandemiei, numărul consultațiilor online oferite de medicii MedLife a crescut cu 47% în luna ianuarie, în comparație cu luna decembrie 2021. Potrivit reprezentanților companiei, cererea pentru consultațiile online s-a amplificat odată cu răpândirea tulpinii Omicron, care a determinat o creștere accelerată a numărului de infectări zilnice.

“Serviciul de consultații medicale online a fost bine primit încă de la începutul pandemiei, fiind o soluție alternativă excelentă pentru cei care au nevoie de o opinie medicală, dar nu se pot deplasa în unitățile noastre. Totuși, în luna ianuarie a acestui an, odată ce noua tulpină a devenit dominantă și numărul de cazuri zilnice a crescut într-un ritm susținut, s-a observat un interes și mai mare pentru consultațiile online, mulți pacienți fiind în situația de a nu mai putea ajunge la medic întrucât se aflau în perioada de carantină sau izolare. Astfel, numărul consultațiilor online a crescut în ianuarie cu 47% față de luna decembrie și cu 45% față de luna octombrie, atunci când s-a înregistrat vârful valului 4, generat de tulpina Delta”, a explicat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife.

Medicina generală, medicina internă, ginecologia, alergologia și psihologia – cele mai solicitate

Raportul MedLife arată că medicina generală și medicină internă se află pe primul loc în topul specialităților pentru care au fost solicitate consultații online în luna ianuarie, medicii oferind cu 56% mai multe consultații prin videoconferință față de luna anterioară. Pe locul următor în ceea ce privește solicitările pentru consultații online se află ginecologia, și aici numărul fiind aproape dublu față de luna decembrie. Pe locul trei este alergologia, cererea crescând cu aproape 80% față de ultima lună din 2021. De asemenea, psihologia, endocrinologia, dermatovenerologia și pediatria sunt următoarele specialități pentru care au fost solicitate servicii de consultață online în luna ianuarie.

75% din cei care apelează la servicii medicale online au până în 45 de ani

Pe baza datelor analizate, MedLife a încercat să facă un profil al pacientului care apelează la serviciul de consultanță medicală online. Astfel, a reieșit faptul că 75% sunt persoane tinere, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, de regulă, pacienți care au nevoie de interpretări ale analizelor medicale sau investigațiilor efectuate. De asemenea, pacienții aflați în izolare sau carantină ca urmare a infecției COVID-19 sau a contactului cu o persoană infectată apelează frecvent la acest tip de serviciu pentru a beneficia de evaluare medicală la distanță și consiliere în vederea adresării altor specialități pentru investigații suplimentare.

Pe de altă parte, reprezentanții MedLife subliniază un interes crescut al angajaților din companii pentru realizarea examenelor periodice (medicina muncii) în regim online. Odată cu debutul pandemiei, 1 din 5 angajați și-a mutat activitatea în regim de telemuncă, moment în care s-a observat o creștere accelerată a solicitărilor pentru servicii de medicina muncii online. Deși media solicitărilor pentru astfel de servicii se menține constantă în ultima perioadă, numărul fluctuează de la o lună la alta. De exemplu, în luna noiembrie a anului trecut, numărul examenelor periodice efectuate online a fost dublu față de luna precedentă.

Majoritatea celor care au solicitat consultații online în ultima lună s-au programat telefonic, prin Call Center, în timp ce doar 16% au optat pentru programare online, prin aplicația mobilă MedLife sau direct pe site.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.