MedLife, creștere de peste 25% în 2020

0

Grupul MedLife încheie anul 2020 cu o creștere de 25,5% față de anul trecut, potrivit unui comunicat de presă. Liderul pieței de servicii medicale private din România a anunțat o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 1,214 milioane RON (251 milioane euro), în pofida scăderilor de venituri din martie și aprilie.

“Din punct de vedere operațional, vrem să consolidăm poziția noastră pe piața din România, pe care o considerăm foarte importantă și cu potențial mare de dezvoltare, și, în măsura în care vor exista oportunități, ne dorim să testăm și piața din regiune.

Dispunem de linii de credit care sunt dedicate atât programului de achiziții, cât și dezvoltării de proiecte destinate recuperării pacientului post-COVID, având la dispoziție noua majorare, în valoare de 20 milioane euro, la care se adaugă lichidități importante generate de diviziile noastre de business. Totodată, vom continua, gradual, lucrările la dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, care are potențialul de a deveni în perioada următoare cel mai complex proiect medical din România și se va compara lejer cu alte entități medicale de dimensiuni foarte mari din Europa. Noile investiții și achiziții vor fi atent calibrate în funcție de evoluția pandemiei”, a specificat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Dezvoltarea rețelei de laboratoare COVID-19, într-un timp record, a reprezentat una dintre realizările importante ale grupului la nivelul anului trecut, alături de investițiile în divizia de cercetare a grupului, prin care compania a realizat studii privind evoluția SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply