MedLife preia Medici’s, cel mai mare operator medical din Timișoara

0

Furnizorul de servicii medicale private MedLife a preluat 80% din pachetul de acțiuni Medici’s, cel mai mare operator medical din Timișoara, potrivit unui comunicat de presă.

Medici’s are în portofoliu patru clinici, un laborator de imagistică medicală, o platformă de analize de laborator și un spital multidisciplinar, aflat în stadiu de amenajare. Medici’s Hospital va avea o suprafață totală de 5500 mp, fiind compus din două clădiri gemene. Prima dintre ele, care urmează să fie funcțională din luna iunie 2023, va integra farmacie, imagistică mare (CT și RMN), săli de operație, ATI, saloane pre și post operatorii. Cea de-a doua clădire a spitalului are ca termen de finalizare anul 2024.

“Parteneriatul cu Medici’s este unul strategic și are ca obiectiv consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic și tratament din România, pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacienților. Credem cu tărie că împreună cu partenerii noștri vom reușim să transformăm Timișoara într-unul din cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate. De altfel, extinderea MedLife pe piața din Timișoara are ca rezultat, pe de-o parte, creșterea accesului pentru locuitorii din zona de vest la servicii medicale integrate, personalizate și complexe și, pe de altă parte, crearea unui mediu competitiv puternic, ceea ce conduce la dezvoltarea calității serviciilor medicale la nivelul întregului județ”, a explicat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Tranzacția aprobată de Consiliul Concurenței presupune integrarea în Grupul MedLife atât a celor patru clinici Medici’s și a laboratorului, cât și a spitalului. Astfel, MedLife va deține în Timișoara cinci clinici, două laboratoare, 1 laboratotor de celule stem și 1 spital multidisciplinar, care la momentul finalizării va deveni cel mai mare spital privat din oraș.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.