MedLife: Spitalul Genesys din Arad, la dispoziția statului ca spital Covid

0

Furnizorul de servicii medicale MedLife pune la dispoziția Ministerului Sănătății în calitate de unitate suport COVID spitalul MedLife Genesys din Arad, cea mai mare unitate medicală a grupului din Vestul țării. Este al doilea spital privat din România care se alătură sistemului medical public, urmând să fie reconfigurat pentru a trata cazurile medii și grave, care necesită internare la terapie intensivă, potrivit unui comunicat de presă.

“Venim în sprijinul autorităților statului pentru a lupta împreună împotriva pandemiei de COVID-19 și punem la dispoziție întreaga unitate spitalicească ce include 20 de paturi cu prize de oxigen și 4 paturi ATI, asigurând spațiul, personalul medical, aparatura medicală de ultimă generație și logistica necesară desfășurării activității de tip suport în această perioadă. Toată activitatea obișnuită a spitalului de până acum se va opri, nu se vor mai efectua nașteri și nici alte tipuri de operații, cât timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport COVID. Sperăm astfel să ușurăm povara care este acum asupra sistemului sanitar și să oferim pacienților din zona de vest a țării șansa de a primi îngrijirea de care au nevoie în această situație delicată. Avem o echipă medicală dedicată de profesioniști care va asigura îngrijire și tratament pacienților infectați. Totodată, pacienții din Vest care vor avea nevoie de intervenții chirurgicale care nu suportă  amânare, vor fi transferați către Spitalul nostru Polisano din Sibiu, unde am pregătit toată logistica necesară pentru astfel de situații”, a explicat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Unitatea MedLife Genesys din Arad a configurat zona de clinică astfel încât activitatea din cabinetele de specialitate pentru monitorizarea pacienților cu alte boli, cât și activitatea din laborator să nu se intersecteze cu circuitele pentru spital.

“Vor fi luate toate  măsurile necesare pentru a ne desfășura în continuare activitatea medicală în condiții de maximă siguranță și securitate, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Ca și până acum, vor fi respectate cu strictețe normele de siguranță impuse, personalul medical din ambulator și spital va fi testat periodic, pentru a ne asigura că aceștia sunt bine și pot interacționa în condiții de maximă siguranță cu pacienții.  Pacienții nu trebuie să se îngrijoreze, am luat toate măsurile de siguranță pentru a ne desfășura activitatea din ambulatoriu în regim normal. În ceea ce privește secția de pediatrie, pentru siguranța copiilor, specialitățile de chirurgie pediatrică și cardiologie pediatrică își vor muta activitatea în corpul secundar al Hyperclinicii MedLife Genesys. Mai mult decât atât, vom spori activitatea pentru consultațiile online, astfel încât pacienții să poată beneficia de tot suportul medicilor în toată această perioadă critică”,  a menționat Adrian Jivan, Manager MedLife Genesys Arad.

În ultima perioadă, MedLife a dezvoltat patru laboratoare COVID în zone cu nevoie de creștere a capacității de testare: București, Timisoara, Cluj și Sfântu Gheorghe, acesta din urma ajutând la creșterea capacității de testare în Județul Covasna. Au fost demarate o serie de programe sociale care au venit să sprijine diverse categorii cheie: programul de testare pentru HoReCa, programul de testare pentru învățători, programul de donare de plasma ș.a. “Avem în plan să investim resurse importante pentru proiecte dedicate reabilitării pacienților post COVID, să creștem capacitatea de testare COVID prin deschiderea a noi laboratoare, să continuăm demersurile de cercetare și să dezvoltăm programele de screening pentru pacienți cu o atenție sporită în zona de digitalizare și medicină personalizată”, a afirmat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

MedLife a demarat și o serie de studii cu privire la imunizarea populației, secvențierea genomului și evoluția anticorpilor, finanțate în totalitate din resurse proprii și care au fost puse la dispoziția autorităților pentru a-i sprijini în managementul decizional al acestei pandemii.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.