Merck România lansează cinci medicamente inovatoare în următorii doi ani

0

Compania farmaceutică Merck are în plan lansarea a cinci medicamente inovatoare în România în perioada 2021-2023, potrivit unui comunicat de presă.

Primul dintre ele a fost deja lansat, este un hormon de creștere. Dispozitivul de administrare este inovator, întrucât este digital, înlocuiește seringa și monitorizează administrările. Două lansări vor fi în oncologie, pentru cancer de vezică și cancer de rinichi, una pentru diabet și o alta, pentru scleroză multiplă.

„Legat de medicamentul pentru scleroza multiplă, acesta este cu adevărat inovativ – este un medicament oral (în mod nomal, pacienții fac perfuzii), patru săptămâni de medicație acoperă patru ani de tratament. Sunt 81 de țări în toată lumea care deja au acest medicament. România e puțin în urmă față de restul Europei, dar acum suntem în perioada în care așteptăm negocierea cu CNAS și aprobarea listei de compensate”, a explicat Laurence Bonnel, numită de câteva luni în poziția de Managing Director & General Manager Merck Romania Healthcare.

Bonnel a precizat că s-a întâlnit cu asociațiile de pacienți și a aflat că vârsta medie a unui pacient cu scleroză multiplă din România este de 35 de ani, pe când în Franța, țara ei natală, este 28. ”Credeți că e vorba de o altă boală? Nu, e vorba de momentul diagnosticării. Și este rolul nostru să îmbunătățim educația pacienților, a românilor, în general, dar și să lucrăm cu medicii de familie. Dacă ai uitat ce ai învățat acum 15 – 20 de ani despre scleroză multiplă, îți ia mai mult timp să îți dai seama că un pacient are scleroză multiplă, nu probleme de circulație”, a afirmat general manager-ul Merck.

Compania farmaceutică Merck își împarte activitatea între inovația biotehnologică în scleroza multiplă, oncologie și fertilitate, portofoliul său de bază vizând cardiologia, diabetul și endocrinologia.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.