Mini-spitalul exterior al Institutului Clinic Fundeni este aproape gata

0

Cele cinci containere care formează prima fază a proiectului de creare a unei unității speciale de triaj exterior a pacienților sunt deja în curtea Institutului Clinic Fundeni, după doar patru zile de la primul apel către sponsori, inițiat de organizația Balkan Association for Vascular Access (BAVA). Acestora li se adaugă alte două containere donate de Fundația Dan Voiculescu. În prezent, se lucrează la racordarea lor la rețelele de utilități edilitare, la instalațiile de gaze medicale și la sistemele de ventilație. BAVA a semnat, până în prezent, contracte de sponsorizare în valoare de 188.000 de lei, din care în conturile asociației au ajuns deocamdată aproximativ 170.000 de lei.

Acest mini-spital exterior va găzdui pacienții cu afecțiuni oncologice (printre care se numără și copii) sau cu transplant de ficat, rinichi sau măduvă osoasă, pe parcursul efectuării testelor pentru COVID-19, până la aflarea rezultatelor. Cei negativi vor fi primiți pentru tratament în interiorul spitalului, în timp ce pacienții testați pozitiv vor fi îndrumați către spitalele de boli infecțioase confirmate de lMinisterul Sănătății.

Astfel, se asigură protecția optimă atât a pacienților din Institutul Clinic Fundeni, aflați după sau în așteptarea unor intervenții chirurgicale complicate, dar și a medicilor care operează în această unitate de elită, ce deservește Programul Național de Transplant.

120.000 de lei, necesari pentru aparatură

Asociația BAVA lansează un nou apel la solidaritate: mai sunt necesari minimum 120.000 de lei pentru achiziționarea de monitoare de funcții vitale, aparatură de decontaminare și sterilizare, un laborator de analize point-of-care, videolaringoscop, defibrilator, echiparea sistemelor de ventilație mecanică, precum și echipamente de protecție personală.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.