Ministerul Sănătății: Grupul de lucru pentru reformarea asistenței medicale primare se va întruni săptămânal

0

Dezvoltarea serviciilor de asistență medicală primară, atât preventive cât și curative, creșterea accesului populației la acest tip de servicii, reducerea birocrației și o politică pe termen mediu privind dezvoltarea resurselor umane în asistența medicală primară reprezintă condițiile esențiale pentru asigurarea accesului universal la servicii de sănătate, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății care a creat un grup tehnic de lucru pentru elaborarea planului de măsuri necesare reformării asistenței medicale primare.

Prima ședință a grupului tehnic a fost condusă de Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. Grupul este este coordonat de secretar de stat conf. dr. Adriana Pistol și include, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți ai Societății Naționale de Medicină de Familie, ai comisiei consultative de medicină de familie a Ministerului Sănătății, reprezentanți ai organizațiilor pacienților cu boli cronice sau cu activitate relevantă în activitățile de prevenție.

Grupul de lucru se va întruni săptămânal pentru a analiza documentele realizate pentru fiecare din obiectivele menționate și va apela, în funcție de necesități, și la alte organizații sau persoane cu expertiză în domeniu.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.