MS a intrat în posesia terenului pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Brăila-Galați

0

Ministerul Sănătății (MS) a preluat 7,65 hectare de teren situate în comuna Vădeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Brăila – Galați. În folosința MS au mai trecut, prin Hotărâre de Guvern și terenurile pe care urmează să fie construite trei spitale regionale în Cluj, Iași și Craiova.Ministerul Sănătății (MS) a preluat 7,65 hectare de teren situate în comuna Vădeni pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Brăila – Galați. În folosința MS au mai trecut, prin Hotărâre de Guvern și terenurile pe care urmează să fie construite trei spitale regionale în Cluj, Iași și Craiova. Protocoalele de predare – primire au fost semnate cu Consiliul Județean Cluj, respectiv Consiliul Local Iași. Săptămâna viitoare va fi semnat un protocol cu Ministerul Apărării Naționale pentru preluarea terenului necesar construirii Spitalului Regional de la Craiova, se arată într-un comunicat de presă al MS. Pe măsură ce vor fi identificate, vor fi preluate în administrarea MS și terenurile necesare construirii Spitalelor Regionale din Timișoara, Târgu Mureș, Constanța și Brașov.
”În scurt timp, vom demara consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru a ne asigura că spitalele pe care urmează să le construim vor funcționa în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere a asigurării căilor de acces, cât și al utilităților”, a declarat prof.dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății.
Conform programului de guvernare, MS este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, cinci urmând să fie construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.