MSD: Colaborări pentru potențiale vaccinuri și terapii anti COVID-19

0

Compania farmaceutică MSD a anunțat achiziția Themis Bioscience și colaborarea cu ONG-ul IAVI în direcția dezvoltării de vaccinuri, precum și colaborarea cu Ridgeback Bio pentru un nou antiviral în tratamentul COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

Compania urmărește accelerarea dezvoltării a două vaccinuri candidate, aflate în fază preclinică de cercetare, și a unui molecule antivirale. MSD a încheiat un acord de colaborare cu IAVI, organizație de cercetare științifică non-profit, pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2. Acest vaccin candidat utilizează tehnologia virusului recombinant al stomatitei veziculare (VrSV), care stă la baza vaccinului împotriva virusului Ebola Zaire dezvoltat de MSD, primul vaccin VrSV aprobat pentru utilizare la om.

Themis Bioscience este o companie axată pe dezvoltarea de vaccinuri și terapii imuno-modulatoare pentru boli infecțioase și cancer. MSD intenționează să-și aplice capabilitățile de dezvoltare a vaccinurilor la programul de vaccin SARS-CoV-2 inițiat de Themis și Institutul Pasteur. MSD și Ridgeback Bio, o companie de biotehnologie, au încheiat o colaborare pentru dezvoltarea EIDD-2801, un antiviral, în curs de dezvoltare clinică timpurie pentru tratamentul COVID-19.

„Compania MSD este dedicată în totalitate dezvoltării unor soluții eficiente ca răspuns la problemele cauzate de pandemia COVID-19 și știm că succesul va necesita colaborare globală între țări și companii și nu numai. Astăzi, suntem mândri de efortul nostru imediat, conștiincios și concertat de a identifica unele dintre cele mai promițătoare soluții la această provocare globală și de a ne folosi resursele pentru a accelera aceste eforturi. Ne vom asigura că toate aceste programe au resursele și atenția de care au nevoie pentru a învinge pandemia COVID-19. De asemenea, vom face în așa fel încât orice vaccin sau medicament pe care îl dezvoltăm ca răspuns la această pandemie să fie accesibil la nivel mondial”, a explicat Kenneth C. Frazier, președinte și CEO, MSD .

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.