Noi informații pe platforma Cdelacontrol.ro

0

Pacienții cu cancer pulmonar, de vezică urinară sau de sân pot regăsi acum pe platforma ”C de la Control” şi sfaturi de la alți pacienţi care au trecut prin boală, animaţii şi clipuri video despre cele trei tipuri de cancer, răspunsuri la întrebări frecvente şi multe altele, potrivit unui comunicat de presă.

Poveştile a treisprezece pacienţi care au luptat cu succes împotriva bolii, precum și sfaturile acestora, se regăsesc pe cdelacontrol.ro.  Platforma mai cuprinde și o serie de răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări despre cancerul de sân, pulmonar şi de vezică urinară, precum şi ghiduri care oferă detalii despre tipul de cancer, investigațiile necesare, tipul de tratament, cum pot avea sprijin din partea asociaţiilor de pacienţi şi multe altele. Răspunsurile au fost elaborate împreună cu societăţile medicale şi asociaţiile de pacienţi partenere în cadrul platformei.

Aceste informaţii sunt oferite şi sub forma unor animaţii video, într-un limbaj uşor de înţeles pentru pacienţi, care prezintă pe scurt informaţii despre investigaţiile necesare în cazul unui diagnostic, simptome frecvente, tipurile de tratament, stadiile bolii, monitorizarea bolii sau unde pot găsi alte informaţii corecte şi verificate de medici specialişti.

„Adesea pacienţii sunt tentaţi să caute detalii despre boala lor oncologică în mediul online, unde cele mai multe astfel de informaţii nu sunt elaborate sau verificate de medici specialişti. Pacienţii trebuie să ştie că există platforme dedicate, precum Cdelacontrol.ro, unde pot găsi informaţii corecte, valide din punct de vedere ştiinţific, cu explicaţii care pot fi înţelese cu uşurinţă, oferite de către medici specialişti cu experienţă în tratarea acestor afecţiuni”, a completat Dr. Amedeia Niţă, medic primar oncolog, Spitalul Municipal Ploieşti.

În plus, în cadrul platformei, vizitatorii pot găsi o hartă interactivă a României, ce include lista completă de spitale și clinici unde se tratează afecţiunile oncologice în țară. Toate informațiile de pe platformă sunt verificate de medici specialiști cu experiență în tratarea acestor afecțiuni.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.