Noi teste Covid-19 fără rețetă, aprobate de FDA

0

FDA (agenția americană pentru siguranța medicamentelor și alimentelor) a autorizat mai multe teste pentru screeningul persoanelor asimptomatice, potrivit site-ului său oficial.

Agenția a autorizat mai multe teste pentru a fi utilizate fără prescripție medicală (OTC) atunci când sunt folosite pentru testarea în serie. Pe lângă acestea, unul a fost autorizat pentru a fi utilizat în cadrul punctelor de îngrijiri medicale fără a fi nevoie de o rețetă din partea unui medic, iar un altul a fost aprobat pentru a fi utilizat în centre de îngrijiri medicale însoțit de prescripție.

“Screeningul, în special cu testele de tipul OTC aprobate acum, este o parte importantă a răspunsului la pandemie – multe școli, locuri de muncă și comunități dezvoltă acum programe de testare rapidă pentru Covid-19 a asimptomaticilor”, a afirmat dr. Jeff Shuren, director al Centrului FDA pentru Dispozitive și Sănătate în Radiologie.

Testele au fost aprobate în trecut de agenție, însă noutatea se referă la autorizarea lor pentru testarea în serie (testarea asimptomaticilor de mai multe ori, ca o procedură de rutină).

În două comunități din SUA (Pitt County, North Carolina și Chattanooga/Hamilton County, Tennessee), 160.000 de locuitori vor avea acces gratuit la teste antigen rapide pe care și le pot administra singuri de trei ori pe săptămână timp de o lună.

National Institutes of Health (NIH) va oferi testele și va evalua eficiența inițiativei care își propune să determine dacă administrarea frecventă a testelor poate ajuta transmiterea comunitară a SARS-CoV-2.

Participanții vor putea să își comande online testele pentru a le primi acasă sau pentru a le ridica dintr-o locație anume. O platformă online disponibilă și ca aplicație pe telefon va oferi instrucțiuni privind testarea, informații pentru a înțelege rezultatele testelor și va trimite mesaje text despre testare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.