Nou director general pentru MSD România și Republica Moldova

0

Compania farmaceutică MSD va avea un nou director general pentru operațiunile din România și Republica Moldova, Marcelo Pascual Morales care lucrează în cadrul companiei de peste 15 ani, atât în funcțiile de conducere deținute în filialele naționale din Spania, Elveția și SUA, cât și în calitatea de membru al echipei de coordonare la nivel global.

Între realizările sale profesionale notabile se numără dezvoltarea de alianțe strategice cu companii din domeniul biotehnologiei, alianțe ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea operațiunilor MSD în arii terapeutice cu nevoi medicale neacoperite. Astfel, divizia globală de Hospital Acute Care a reușit lansarea cu succes a numeroase opțiuni terapeutice și soluții cu impact transformațional pentru practica medicală.

Înainte de a prelua această poziție, Marcelo a ocupat funcția de Managing Director al MSD Slovacia. Pe parcursul mandatului său în această țară, a fost membru al alianței strategice în domeniul oncologiei – Onco-alliance –  ce a susținut implementarea unor proiecte cu finanțare europeană în valoare de peste 8 milioane de euro, proiecte menite să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii și digitalizarii în domeniul oncologic (cancer de colon, cancer de sân și cancer pulmonar).

„Mă bucur să mă alătur echipei din România într-un moment important de progres în lupta împotriva cancerului, precum și a altor provocări de sănătate publică. Consider că promulgarea Planului Național de Combatere a Cancerului creează premisele creșterii supraviețuirii și a calității vieții pacienților oncologici prin diagnosticarea timpurie și acces la tratamentele adecvate. În același timp, Planul va pregăti sistemul de sănătate românesc pentru a controla mai bine povara bolii. Eforturile MSD România de acoperire a nevoilor pacienților oncologici – de la accesul la terapii inovatoare și optimizarea traseului pacientului până la accesul la sprijin psihologic și suport social – au fost vizibile inclusiv pe plan extern, constituindu-se adesea în exemple de bune practici pentru țările din regiune. Este o direcție pe care o voi susține în continuare, cu siguranță, în colaborare cu toți partenerii dedicați cauzei”, a declarat Marcelo Pascual Morales, noul Director General al MSD România și Moldova. „În același timp, ne vom concentra pe identificarea soluțiilor pentru optimizarea accesului la vaccinarea anti-HPV, un demers de prevenție primară cu eficacitate înaltă, cu impact direct și predictibil pozitiv asupra stării de sănătate a populației”, a adăugat acesta.

Marcelo este absolvent al Universităților din Oviedo și Maastricht, unde s-a specializat în managementul afacerilor, precum și absolvent al cursurilor de Executive MBA derulate de Malaga Chamber of Commerce și al programului de Business Leadership al Universității Duke.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.