OMS: Abiraterona acetat, pe lista medicamentelor esențiale

0

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis includerea abiraterona acetat (ZYTIGA, aparținând Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson) pe Lista Medicamentelor Esențiale, actualizată pe data de 9 iulie 2019. Medicamentul este indicat în tratamentul cancerului de prostată metastatic rezistent la castrare (mCRPC), potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Lista OMS a Medicamentelor Esențiale este un document-ghid fundamental creat pentru a oferi sprijin ţărilor în vederea prioritizării medicamentelor critice pentru sănătatea populaţiilor, recomandarea implicită fiind asigurarea disponibilităţii şi a accesibilităţii acestora prin intermediul sistemului de sănătate propriu fiecărei țări.

„Includerea abirateronei acetat pe Lista Medicamentelor Esențiale OMS evidenţiază rolul critic pe care îl poate avea acest tratament în îmbunătățirea vieților pacienților diagnosticaţi cu mCRPC și a familiilor acestora,” a explicat Dr. Joaquín Casariego, Janssen Therapeutic Area Lead Oncology pentru Europa, Orientul Mijlociu & Africa, Janssen-Cilag. Abiraterona acetat este un inhibitor de biosinteză a hormonilor androgenici cu administrare orală utilizat atât pentru tratamentul mCRPC, cât și pentru cancerul la prostată metastatic sensibil la tratamentul hormonal.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.