Ortogether: Colaborările interdisciplinare sunt cheie pentru un tratament corect

0

Corpul uman privit ca un complex funcțional, impactul ocluziei dentare asupra sănătății organismului, importanța diagnosticului complex și complet în specialitățile medicale, precum și elementele de diagnostic și tratament în problemele posturale, au fost principalele puncte ale discuției despre influența ocluziei dentare asupra posturii și sănătății întregului organism, organizată recent de Ortogether, centru de diagnostic si tratament ortodontic.

”Diagnosticul corect este foarte important în ortodonție, dar și abordarea pacientului în dinamică. Pacienții noștri se mișcă, dansează, mănâncă, își trăiesc viața și nici unul nu seamănă cu altul, este important contextul existenței fiecăruia”, a spus Alexandra Popa, medic ortodont.

Colaborările interdisciplinare între diverse specialități medicale pot ajuta pacientul să își rezolve problema și îl poate duce către o sănătate optimă, a explicat Mihai Argaseală (CHEK Practitioner Level 3 și Holistic Lifestyle Coach Level 2), unul dintre colaboratorii Ortogether în tratamentul intergrat al pacienților. ”Orice inflamație a organelor interne îți influențează postura, orice intoleranță alimentară se cunoaște în modul în care corpul se poziționează”, a spus Mihai Argaseală în cadrul evenimentului. Sistemul Check se bazează pe o sinergie între terapia fizică, osteopatie, corectarea posturală și abordarea holistică a sănătății.

”Există primal patterns, mișcări pe care corpul uman este programat să le facă și care, în trecut, aveau rolul de a-l ajuta să supraviețuiască: genuflexiunea, fandarea, împins/tras, rotație. Dacă acestea nu sunt făcute corect, dau naștere la fenomene de compensație la nivel fizic”, a explicat Costin Glavan (CHEK Practitioner Level 1 și Holistic Lifestyle Coach Level 2 și 4). Clientul este evaluat prin tehnici și instrumente specifice sistemului , iar planul de antrenament pentru rectificarea problemelor de postură se realizează în acord cu dorințele și obiectivele clientului pentru a obține maximum de aderență la program.

Evenimentul a fost adresat exclusiv medicilor, iar înscrierea a fost gratuită.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.