Pacienții cu afecțiuni respiratorii nu au risc crescut de infecție cu coronavirus

0

Pacienții cu boli respiratorii cronice au același risc de infecție cu noul coronavirus ca cel al populației generale, au afirmat specialiștii. Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (“COPAC”), împreună cu Societatea Națională de Medicina Familiei („SNMF”) și Asociația Inițiativa Pacientul 2.0. au pregătit un set de recomandări și informații utile în sprijinul persoanelor care trăiesc cu boli respiratorii care poate fi descarcat de pe site-ul copac.ro.

“Informațiile corecte, validate medical, fac parte din instrumentele-cheie de care pacienții au nevoie, astfel încât să își poată controla boala. Relația cu medicul de familie este importantă și aceste luni, în care grija pacienților cronici a revenit în principal medicilor de familie ne-au arătat că o bună comunicare între pacient-medic de familie-specialist este vitală și uneori chiar salvatoare de vieți“, a explicat dr. Carmen Bușneag, medic de familie, reprezentant al Grupului RespiRO din cadrul SNMF.

Setul de recomandări elaborate de specialiști cuprinde:  informații generale despre noul coronavirus, glosar de termeni utili, impactul COVID-19 asupra persoanelor care trăiesc cu boli respiratorii, accesul la tratament pe timp de pandemie pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, recomandările Societății Naționale de Medicina Familiei, întrebările pacienților și răspunsurile specialiștilor.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.