Platformă online de educație pentru alimentația sănătoasă a copiilor

0

Asociația SAMAS a lansat prima platformă de educație pentru alimentația sănătoasă a copiilor din țara noastră: www.cursuri.sanatosdemic.ro. Platforma găzduiește cursul Sănătos de mic, care este gratuit pentru cadrele didactice și medicale din grădinițele de stat și le oferă și credite profesionale, fiind acreditat de către Ministerul Educației și OAMMR (Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România).

Cursul Sănătos de mic poate fi urmat și de către părinți, profesioniști din domeniul nutriției și alte persoane interesate de alimentația sănătoasă. Cursul Sănătos de mic se desfășoară în format blended learning (hibrid) cu lecții asincron, pe care cursanții le parcurg individual, înainte de a urma sesiunile sincron, susținute live, de formatori specializați. Cursul are patru module în total, două comune pentru cadrele didactice și medicale (Nutriția sănătoasă a preșcolarului, Comportamentul alimentar în familie) și câte unul specializat − Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor (pentru cadrele didactice), respectiv, Analiza meniului din grădinițe, pentru cadrele medicale. Dincolo de informațiile actualizate și verificate despre nutriția sănătoasă a preșcolarilor, pe care acest curs le oferă, el are avantajul că poate fi urmat de oriunde din țară, și chiar și din străinătate, de către vorbitorii de limbă română și în ritmul propriu fiecărui cursant.

Platforma cursuri.sanatosdemic.ro a fost realizată ca parte a programului Sănătos de mic, dezvoltat de Danone România si Asociația SAMAS în 2017, pentru a preveni riscul de obezitate infantilă, problema cronică de sănătate numărul 2 în rândul copiilor din România (locul 1 la copiii din mediul rural), conform datelor INSP. Danone a investit până acum peste 270000 de euro pentru dezvoltarea programului.

Până acum, pe platforma cursuri.sanatosdemic.ro s-au înscris aproape 600 de cadre didactice și medicale din peste 30 de orașe și localități din țară, care au urmat gratuit cursurile de educație nutrițională. Părinții, profesioniștii din domeniu sau toți cei interesați de alimentația sănătoasă pot parcurge toate cele patru module, contra cost.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.