Ponderas Academic Hospital, singurul spital din lume cu cinci acreditări Surgical Review Corporation (SUA)

0

Ponderas Academic Hospital, parte din Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, a fost recent acreditat ca Centru de Excelență în Chirurgia Ortopedică de către Surgical Review Corporation (SRC) din SUA, ca urmare a unei evaluări atât a spitalului, cât și a echipei medicale. Procesul de certificare a fost condus de o echipă de specialiști din SUA, coordonată de Phd. Neil Hutcher, Chief Medical Officer în cadrul Surgical Review Corporation din Carolina de Nord, SUA. Centrul medical a devenit astfel singurul spital din lume cu cinci acreditări SRC.

„Validarea calității serviciilor Ponderas Academic Hospital la nivel internațional ne onorează de fiecare dată, cu atât mai mult acum, în contextul acestei premiere mondiale. Noua acreditare în Ortopedie este un motiv de bucurie pentru întreaga echipă, dar mai presus de orice, este reconfirmarea poziției noastre de lider în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale, a expertizei medicale și a standardelor extrem de ridicate”, a expliat prof. asoc. dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurgie generală, director medical al Ponderas Academic Hospital.

În Centrul de Excelență în Chirurgie Ortopedică, pacienții beneficiază de un bloc operator dotat cu tehnologie de ultimă generație și de circuite de siguranță medicală acreditate internațional; acesta este singurul spital din România unde medicii efectuează osteotomie personalizată de genunchi și este cunoscut pentru intervențiile chirurgicale de protezare extrem de precise, cu ajutorul planningului computerizat (ortopedie digitalizată). De asemenea, Dr. Vlad Predescu, Medic Primar Chirurgie Ortopedică și coordonatorul Departamentului de Ortopedie și Traumatologie Sportivă, a primit acreditarea de Chirurg de Excelență în Chirurgie Ortopedică.

“Acreditarea obținută este unică în România și atestă nivelul de performanță chirurgicală la care ne situăm. Obținerea ei confirmă saltul calitativ făcut în ceea ce privește comunicarea cu pacientul și siguranța acestuia pe perioada spitalizării. În ceea ce privește actul chirurgical, folosirea celor mai moderne tehnici și implanturi protetice au permis poziționarea noastră alături de elita ortopediei internaționale. Toate aceste inovații constituie pași importanți în scăderea duratei de spitalizare și a complicațiilor operatorii, precum și în scurtarea perioadei de recuperare și obținerea unui rezultat funcțional durabil”, a afirmat Dr. Vlad Predescu, medic primar chirurgie ortopedică și coordonatorul Departamentului de Ortopedie și Traumatologie Sportivă din Ponderas Academic Hospital.

Cele cinci acreditări din partea Surgical Review Corporation (USA) sunt: Centrul de Excelență în Chirurgia Bariatrică și Metabolică, Centrul de Excelență în Chirurgia Colorectală, Centrul de Excelență în Chirurgia Herniilor, Centrul de Excelență în Chirurgia Minim-Invazivă și Centrul de Excelență în Chirurgie Ortopedică.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.