Preferința românilor pentru remedii naturale determină schimbări în piața de suplimente alimentare

0

Secom, companie românească specializată în importul, promovarea și comercializarea de produse naturale pentru sănătate și frumusețe, a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro, în creștere cu peste 22% față de anul anterior, potrivit unui comunicat de presă. Evoluția Secom a determinat urcarea cu trei poziții în piața de suplimente alimentare, firma ocupând în prezent locul trei în topul companiilor de profil, cu o cotă de piață de 6,4%.
Schimbarea vine pe fondul creșterii preferinței consumatorilor români pentru remediile naturale, dar și a investițiilor de 2,25 milioane de euro realizate de companie anul trecut. În 2017, Secom a deschis trei unități comerciale noi în Pitești, Cluj Napoca și în Mega Mall din București, investind și în dezvoltarea infrastructurii IT, precum și în activități de comunicare și promovare.
“2017 a fost un an al performanțelor pentru Secom. Am continuat dezvoltarea companiei într-un mod sustenabil prin lărgirea echipei cu 40%, extinderea portofoliului cu produse inovatoare din categoria de suplimente alimentare și din segmentul de cosmetice naturale și prin deschiderea a trei noi magazine. Cu o echipă consolidată, un portofoliu de produse puternic și cu multă determinare am reușit să avem cea mai mare creștere a cotei de piață din industrie, care ne-a asigurat intrarea de pe poziția a șasea direct pe locul trei în topul principalilor jucători din segment. Acest rezultat confirmă încrederea mare a consumatorului în produsele noastre și ne motivează să continuăm să oferim soluții de medicină integrativă, din cele mai bune mixuri de ingrediente naturale, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții românilor”,  a explicat Lucia Costea, Managing Partner Secom.
În 2018, Secom își propune o creștere cu peste 45% a investițiilor, până la circa 3,3 milioane de euro, având în plan lansarea a patru noi magazine proprii, dar și lărgirea portofoliului cu produse inovatoare din categoria de suplimente alimentare, din segmentul de produse de frumusețe, dar și din anumite categorii health & wellness.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.