Prima achiziție Zentiva după separarea de Sanofi

0

Grupul Zentiva a.s. și Siyiara Enterprises au semnat un contract de vânzare-cumpărare a părților sociale pentru achiziția companiei românești Solacium, împreună cu filiala sa Be Well Pharma, potrivit unui comunicat de presă. Solacium este, în prezent, parte a grupului Dr. Max și deținută de Siyiara Enterprises împreună cu dl. Trasca Alexandru-Tony.

„Zentiva se bucură să anunțe semnarea primei sale achiziții după separarea de Sanofi din ultimul trimestru al lui 2018. Solacium completează business-ul nostru de medicamente generice și ne ajută să ne dezvoltăm divizia de OTC-uri și oferta pentru pacienții și consumatorii din România“, a explicat Nick Haggar, CEO Zentiva.

Tranzacția rămâne supusă aprobării mai multor autorități, inclusive Consiliul Concurenței din România.

 „După achiziționarea de către Dr.Max a grupului A&D Pharma, am decis să ne concentrăm în primul rând pe trei piloni ai business-ului nostru în România – retail farmaceutic, vânzări en-gros, respectiv marketing și vânzări. Deși Solacium este un producător de suplimente alimentare și OTC-uri cu o creștere rapidă, considerăm că, sub managementul unui producător farmaceutic specializat și de anvergură, așa cum este Zentiva, Solacium își poate valorifica mai bine potențialul și își poate dezvolta semnificativ business-ul, depășind nivelul actual“, a completat Leonardo Ferrandino, Președinte și CEO al grupului Dr.Max.

Zentiva este un producător european de medicamente operând pe piețele din Europa, Africa și Orientul Mijlociu; compania are peste 2.500 de angajați și o rețea de fabrici, inclusive în Praga și București.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.