Procedură RMN cu 50% mai scurtă

0

Compania Philips a lansat în România echipamentul de Rezonanță Magnetică Ingenia Ambition 1.5T, primul echipament de rezonanță magnetică ce folosește doar șapte litri de heliu pentru răcirea magnetului și reduce cu 50% timpul de scanare, se arată într-un comunicat de presă. Lansarea s-a realizat în cadrul Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală care a avut loc în perioada 20-22 septembrie, la Eforie Nord.  Prima instalare comercială a echipamentului Ingenia Ambition 1.5T a fost finalizată la Spitalul Uster, un furnizor de servicii medicale primare din cantonul Zurich, Elveția.

Ingenia Ambition cuprinde tehnologia revoluționară BlueSeal de răcire a magnetului cu doar șapte litri de heliu, comparativ cu cei peste 1500 de litri utilizați pe ehipamentele convenționale. Cei șapte litri de heliu sunt complet încapsulați, nemaifiind necesară reumplerea cu heliu pe toată durata functionării echipamentului ceea ce îl face să fie primul sistem RMN din lume care elimină posibilitatea unor întreruperi îndelungate și costisitoare a operațiunilor, precum și dependența de o resursă al cărei stoc este imprevizibil. Sistemul complet încapsulat nu necesită instalarea sistemului de evacuare a heliului și cântărește 2300 kg, reducând astfel semnificativ provocările de amplasare, precum și costurile de amenajare a spațiului.

”Suntem deosebit de încântați să lansăm în România unul dintre cele mai inovatoare echipamente de Rezonanță Magnetică Philips la doar o săptămână de la lansarea global,” a spus Alexandru Popescu, Market Leader Philips Health Systems pentru Europa Centrală și de Est.

În plus față de tehnologia BlueSeal, sistemul Ingenia Ambition este dotat cu alte trei tehnologii importante care asigură confortul și complianța pacientului pe durata întregului proces, contribuie la standardizarea și accelerarea fluxului de lucru și permit obținerea unui diagnostic de încredere. Două dintre acestea, VitalEye si Vital Screen, reduc timpul de pregătire al scanării la mai putin de un minut, iar aplicația Compressed SENSE reduce timpul de scanare cu până la 50%, păstrând calitatea înaltă a imaginii. Tehnologia Vital Screen, prin cele două ecrane de 12 inci poziționate de o parte și de cealaltă a tunelului, oferă acces operatorului la toate informațiile necesare despre pacient și despre tipul de scanare, iar Tehnologia VitalEye detectează mișcările respiratorii ale pacientului din timpul scanării,  chiar și pe cele imperceptibile cu ochiul liber, prin intermediul unei camere video amplasate la ieșirea din tunel.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.