Prof. Dr. Anton Sculean, primul român în top 100 medici din lume, la Congresul Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti

0

Directorul Catedrei de Parodontologie al Universităţii din Berna, Elveţia, şeful Centrului de Cercetări Dentare al aceleiaşi universităţi, prof. dr. Anton Sculean, va fi prezent la Bucureşti, în perioada 21-23 octombrie 2021 la Congresul Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă. Prof. Sculean este autorul a peste 450 de lucrări ştiinţifice, a 30 de capitole din manualele de parodontologie, a susţinut peste 500 de cursuri la nivel internaţional şi, în prezent, deţine funcţia de redactor-şef al revistei “Periodontology 2000”, una dintre primele două reviste de stomatologie la nivel mondial.

Evenimentul va avea loc în format hibrid – online şi fizic la Hotel Crowne Plaza Bucureşti, în funcţie de reglementările impuse de contextul epidemiologic. Prof. Sculean va participa la congres cu o prezentare ştiinţifică pe tema „Tehnici chirurgicale pentru regenerarea ţesuturilor moi”, iar în cadrul Congresului, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa.

„Evenimentul intitulat „Viziuni și tendințe în practica stomatologică”, facilitează dezbaterea unor subiecte de interes general, ce își propun să realizeze o punte între stomatologia viitorului și tehnicile implementate la nivel actual. Tema Congresului aduce în prim-plan dezvoltarea, evoluția și impactul digitalizării profesiei de medic stomatolog, respectând valorile ce au consacrat această profesie ca fiind una de o importanță deosebită, privind sănătatea și starea de bine a pacientului. Pe această cale, lansez invitația tuturor colegilor de a participa la primul Congres al Medicilor Stomatologi din București, eveniment menit să contribuie, prin dialog profesional, la îmbunătățirea portofoliului nostru de cunoștințe”, a spus prof. dr. Silviu Piţuru, Președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti.

Peste 50 de personalităţi academice, profesioniști din domeniul medicinei dentare, profesori și experţi de renume din sfera stomatologiei vor face schimb de cunoştiinţe şi standarde terapeutice în cadrul evenimentului organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi din Bucureşti, cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”. Manifestarea este creditată cu 24 de puncte EMC de către CMSR.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.