Prof. Dr. Dumitru Lupuliasa va vorbi la prima conferinta dedicata problemelor cauzate de escare

0

Prof. Dr. Dumitru Lupuliasa, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, a confirmat prezenta la Managementul Escarelor, 25 septembrie 2012, prima conferinta din Romania dedicata problemelor cauzate de escare. Managementul escarelor este parte a campaniei de constientizare initiate de Tarus Media Health Events in care sunt evidentiate riscurile aplicarii unui tratament necorespunzator sau neidentificarii in timp util a acestor afectiuni.

Escarele (leziuni de decubit) sunt rani situate initial la nivelul pielii, care apar in cazul persoanelor care petrec foarte mult timp in pat. Acestea provoaca dureri foarte mari, agraveaza starea pacientului si scad calitatea vietii acestuia si a familiei. Mai mult, costurile tratarii unei escare sunt foarte ridicate, in cazul escarelor de gradul IV este necesar tratamentul chirurgical. De exemplu in Marea Britanie, costurile variaza de la 1.064 lire (gradul 1) la 10.551 lire (gradul 4) si cresc o data cu timpul alocat vindecarii, cumulat cu faptul ca la cazurile severe apar foarte multe complicatii.

La eveniment se va discuta despre impactul economic, social, familial si emotional al acestor rani si despre rolul fiecarui cadru medical, farmacist sau apartinator in aplicarea unui tratament adecvat.

Boardul consultativ al conferintei este format din specialisti din toate domeniile implicate. Managementul Escarelor este un eveniment complex la care participa peste 150 de invitati: asistenti medicali, farmacisti, medici de familie, medici specialisti, directori de spital, autoritati, jurnalisti, furnizori de solutii medicale, companii de ingrijire la domiciliu, clinici si spitale private.

La eveniment au confirmat participarea:

Dr. Marius Filip, Medic Sef, CNAS
Dr. Gabriela Cirstescu, reprezentant, Societatea Romana Alzheimer
Carmen  Mazilu, Presedinte, OAMGMAMR, filiala Bucuresti
Conf. Dr. Elena Copaciu, Presedinte, Asociatia Romana pt. Studiul Durerii
Dr. Farm. Spec. Ioana Cacovean, Presedinte, Patronatul Farmacistilor din
Romania
Gheorghe Tache, Presedinte, COPAC
Dr. Calin Boeru, Manager, Spital de Obstetrica si Ginecologie, Ploiesti,
Medic Ginecolog
Roxana Horeica, Director de Nursing, HOSPICE Casa Sperantei Brasov

About Author

Johana Grigore

Comments are closed.