Program de licență pentru asistenți medicali, în colaborare cu Coventry University

0

Rețeaua de sănătate Regina Maria, împreună cu Grupul Educativa și în colaborare cu Coventry University, a fondat Academia Europeană pentru Asistenți Medicali  și a demarat o campanie națională pentru atragerea tinerilor către această profesie, potrivit unui comunicat de presă. Academia Europeană pentru Asistenți Medicali va oferi un program de licență de trei ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist.

“Investiția în acest proiect este de peste două milioane de euro și este o investiție în viitorul României și în acei tineri care vor o carieră într-o profesie vocațională, în cei care își doresc să devină lideri ai unor echipe medicale într-un sistem aflat în continuă creștere. Facultatea le va oferi tinerilor posibilitatea de a beneficia de dotări moderne, acces la training și resurse care imită în cel mai înalt grad situațiile de viață reală, punând la dispoziția studenților resursele materiale, umane și facilitățile necesare pentru o formare profesională de cea mai bună calitate.

Am găsit în Coventry University un partener excelent pentru a ne raporta la standardele cele mai înalte în ceea ce privește sistemul de învățare, iar împreună ne dorim să punem această meserie într-un loc în care să îi fie într-adevăr recunoscută importanța și valoarea“, a spus Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali oferă începând din septembrie 2020 un program de licență de trei ani, livrat de Coventry University în limba engleză, fiind similar cu cel pe care îl urmează asistenții medicali din Marea Britanie. Studenții admiși beneficiază de îndrumarea profesorilor britanici de la Coventry University.

”Angajamentul nostru este ca orice tânăr din România care se califică pentru admiterea în program să poată parcurge și finaliza studiile indiferent de situația financiară a familiei din care provine. În acest sens, venim în întâmpinarea viitorilor noștri studenți cu o paletă completă de soluții financiare, printre care: un program generos de burse de performanță și sociale, job part-time pe durata studiilor, program de creditare”, a afirmat Alexandru Ghiță, președinte al Grupului Educativa.

În același timp, Academia are ca obiectiv formarea unor oameni pregătiți să devină lideri în cadrul organizațiilor medicale, viitori manageri capabili să ridice nivelul asistenței medicale în sistemul medical. Modelul educațional al Academiei presupune ca 75% din învățare să fie prin practică, conform standardelor NHS (National Health Services) din Marea Britanie, oferind astfel studenților educație modernă la standarde internaționale. Absolvenții vor putea lucra în cadrul rețelei sau oriunde altundeva în sistemul de stat sau privat, în Romania sau în străinătate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.