Program de sprijin psihologic pentru părinții copiilor cu cancer

0

Peste 4000 de familii vor beneficia de sprijin psihologic specializat, precum și de consultanță din partea unui medic oncolog, în cadrul unui program de sprijinire emoțională a părinților care sunt nevoiți să gestioneze un diagnostic dur și grav al copiilor lor, așa cum este cancerul. Programul este susținut de Sanofi Consumer HealthCare Romania și Asociația Magic. De asemenea, compania a făcut o donație de 15.000 euro Asociației Magic pentru continuarea programului de susținere dedicat copiilor și tinerilor afectați de cancer.

“Traversarea unor momente dificile aduce cu sine multă îngrijorare, întrebări la care nu avem totdeauna un răspuns și un nivel foarte ridicat de stres. Cu atât mai mult, atunci când în familie apare o situație medicală gravă, mai ales în cazul unui copil, șocul emoțional și nivelul de stres la care sunt expuși părinții ating cote inimaginabile,  fapt ce afectează implicit și starea emoțională a copiilor. Este o realitate greu de gestionat, însă poate fi ținută sub control cu sprijin specializat astfel încât toată atenția familiei să se concentreze asupra refacerii stării de sănătate fizică a copilului, într-un mediu prielnic. Pentru că echilibrul părinților le oferă copiilor echilibrul de care au nevoie.”, a explicat Dr. Iulia Roșian, General Manager Consumer HealthCare – Sanofi Romania & Moldova.

Proiectul a demarat cu un eveniment în București, în data de 11 octombrie, la care au participat circa 40 de părinți și copii invitați de Asociația Magic. În timp ce copiii s-au bucurat de activități creative și de relaxare, cu energie bună asigurată de cei aproximativ 20 de voluntari Sanofi, părinții au participat la un program de sprijin coordonat de Corina Tolea, medic psiholog.

“Ne bucurăm că parteneriatul nostru tradițional cu Sanofi Romania s-a extins anul acesta și că împreună putem ajuta multe familii greu încercate. Evenimentul a fost foarte util pentru părinți, care au putut interacționa cu psihologul și cu ceilalți părinți cu probleme similare, dar și plăcut și distractiv pentru copii, iar voluntarii au adus cu siguranță un plus de energie pozitivă și optimism. Cu sprijinul Sanofi, alte mii de familii vor putea accesa online resursele valoroase împărtășite de doi specialiști cheie în procesul de recuperare: medicul pediatru psiholog și medicul pediatru oncolog”, a afirmat Andreea Brînzoiu, Membru fondator și Vicepreședinte Asociația Magic.

Angajații Sanofi Consumer Healthcare din Europa marchează Ziua Internațională a Sănătății Mintale în cadrul programului tradițional Purpose Day, prin acțiuni de voluntariat și donații în sprijinul comunităților locale.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.