Zilele Roz: Proteze personalizate pentru pacientele cu mastectomie

0

În cadrul evenimentului ”Vreau să rămân femeie”, organizat de Asociația OncoPacienților PHEONIX, 61 de paciente cu mastectomie au primit proteze si sutiene personalizate pentru promovarea încrederii în sine și păstrarea feminității. Derulat împreună cu Centrul Medical Neolife, evenimentul face parte din Campania națională ”Zilele Roz”. Au fost prezentate informații privind calitatea vieții pacientelor cu cancer la sân înainte și după tratamentul specific și au fost distribuite  materiale informative și de autoexaminare a sânilor la femei și barbati, atât participanților, cât și altor doritori aflați în trecere la Centrul Medical Neolife.

“Asociația militează activ pentru acțiuni de educație a pacienților și populației largi în vederea prevenției diverselor forme de cancer și susține activ pacienții cu cancer și familiile lor în vederea depășirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic și în perioadele următoare, de monitorizare și supraveghere a pacienților”, a spus Ioana Cristea, președinte al Asociației OncoPacienților PHOENIX.

Campania “Zilele Roz” este o campanie de prevenție a cancerului la sân la femei și bărbați și vizează atragerea atenției asupra faptului că această boală poata fi vindecată dacă este depistată la timp. Printre alte acțiuni ale acestei campanii: distribuirea a peste 3000 de materiale informative de autoexaminare a sânilor, evenimente caritabile de promovare a feminității în rândul femeilor cu mastectomie și acțiuni de educație a studentelor și studenților la Facultatea de Agronomie din București. Campania se desfășoară între 1-31 octombrie.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.