Regina Maria oferă burse pentru elevii Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”

0

doctor-1228627_1920Rețeaua de sănătate Regina Maria va acorda burse celor mai buni elevi ai Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” începând din această toamnă. Pentru burse se vor califica chiar și elevi din anul I ai școlii.

Colaborarea școlii cu rețeaua de sănătate Regina Maria se desfășoară pe mai multe paliere: o serie de elevi participă la practică în cadrul clinicilor Regina Maria, iar o parte dintre ei s-au înscris în programul de internship propus de rețeaua de sănătate.

Programul de internship dedicat proaspeților absolvenți – viitori asistenți medicali – presupune timp de 4 luni suport informațional și instruire practică intensivă, sub supervizarea unei asistente medicale senioare (în 3 spitale din București), 100 de ore de practică în cadrul centrului de training Regina Maria și 400 de ore de lucru cu pacienții. La finalul programului, cei mai buni vor putea să lucreze într-o secție medicală din spitalele sau clinicile rețelei.

În cadrul acestei perioade de formare, asistenții vor avea acces, prin rotație, în secții medicale diferite, beneficiind de un program de mentorat cu o asistentă medicală cu experiență, iar la final se vor specializa într-un domeniu al asistenței medicale.

”Considerăm de importanță majoră colaborarea cu școlile postliceale, pentru a ne asigura de cea mai bună calitate a personalului nostru specializat. Este rolul nostru de lider în calitatea actului medical și angajator important în piața serviciilor medicale, să ne implicăm direct în formarea și pregătirea tinerilor angajați care vor intra pe piața muncii în următorii ani”, declară Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.
Școala Postliceală Sanitară “Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România care pregăteşte, încă din 1990, asistenţi medicali. Școala oferă trei calificări: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Certificatul de absolvire oferit este recunoscut internațional.

Reţeaua de sănătate Regina Maria are peste 3000 de angajați și colaboratori în cele 30 de locații din Bucureşti şi din ţară. Printre unitățile cuprinse în rețea se află: 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 6 campusuri medicale, 8 centre de imagistică, 14 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.