Regina Maria preia Columna Medical Center

0

Rețeaua de sănătate Regina Maria va prelua Columna Medical Center, cea mai mare clinică în reproducerea umană asistată și fertilizare in vitro, cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro în 2020, potrivit unui comunicat de presă.

Columna Medical Center aduce în portofoliul Regina Maria servicii integrate și personalizate pentru problemele de infertilitate oferite de specialiști cu experiență recunoscută la nivel național și cu rezultate remarcabile, comparabile cu cele ale clinicilor de renume din Europa. Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelați, realizate în cursul anului 2020, una din două femei cu vârsta sub 35 de ani și una din trei femei de vârstă reproductivă avansată au obținut sarcinile mult dorite. Clinica deservește anual 17,000 de pacienți și a efectuat 1,000 de tratamente de fertilizare in vitro în 2021.

„Ne dorim ca pacienții să beneficieze de expertiza integrată Regina Maria în ceea ce privește îngrijirea completă a sănătății reproductive a femeii: de la analize specializate, diagnostic și chiar managementul endometriozei și al altor afecțiuni care pot afecta fertilitatea, până la proceduri FIV, chirurgie materno-fetală, urmărirea sarcinii și naștere, până la gestionarea nou-născuțior prematuri”, a explicat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Diagnosticarea infertilității se face în urma unor investigații complexe, analize de laborator și imagistică.

„În România, unu din cinci cupluri de vârstă reproductivă întâmpină probleme de fertilitate, cu o incidență egală la femei și bărbați. Cauzele infertilității pot fi numeroase și diferă pentru fiecare persoană și cuplu în parte. De aceea, ele trebuie să fie adresate de o echipă multidisciplinară de medici, care poate să cuprindă de la ginecologi, embriologi, urologi, geneticieni și experți FIV, până la nutriționiști sau psihologi”, completează Cezara Bucur, Medic primar obstetrică-ginecologie, Columna Medical Center.

În multe cazuri, infertilitatea poate fi un efect al altor afecțiuni nediagnosticate cum ar fi endometrioza, o boală complexă și greu de diagnosticat care afectează femeile în perioada fertilă (15-50 de ani). Aproximativ 40-50% dintre femeile cu infertilitate suferă de endometrioză. Vârsta înaintată la care femeile rămân însărcinate este, de asemenea, un factor important în problema infertilității, asociat cu o întreagă patologie.

Subiectul infertilității, în România, se confruntă cu câteva bariere sociale dar și legislative. România este singura țară din UE care nu are o lege pentru fertilizarea in vitro. În 2010, Ministerul Sănătății a aprobat un subprogram care în prezent oferă o finanțare de 10.000 lei/procedură, însă condițiile sunt limitative pentru multe cupluri. Spre exemplu, în alte țări din Europa, statul susține procedurile de fertilizare in vitro, decontând integral o medie de trei proceduri.

Tranzacția Regina Maria – Columna Medical Center este în curs de avizare la Consiliul Concurenței.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.