Regina Maria procesează zilnic 20% din totalul testelor pentru COVID-19 din România

0

Rețeaua de sănătate Regina Maria a prelucrat, până în prezent, 10.000 de teste în laboratoarele proprii, pentru depistarea infecției cu noul tip de coronavirus. Cele trei laboratoare (două în București și unul în Cluj) acreditate pentru a prelucra teste RT-PCR, procesează zilnic aproximativ 20% din totalul testelor efectuate în România în fiecare zi.

”Comparativ cu data de 14 aprilie, numărul de teste efectuate în Rețeaua Regina Maria aproape s-a dublat, unul dintre laboratoarele implicate în procesul de testare având program de lucru nonstop, 24/7, pentru a susține cererile în creștere”, a spus Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate Regina Maria.

Până la această dată, din cele 10.000 de teste procesate în laboratoarele Regina Maria, peste 4000 au fost realizate complet gratuit, pentru spitalele publice, celelalte fiind prelucrate în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice, dar și private, cum este cazul centrelor de dializă. Regina Maria este partenerul celor mai mari centre de dializă din țară, pentru care a realizat peste 500 de teste, pentru pacienți și personal.

Cele peste 4000 de teste gratuite fac parte dintr-o cantitate de peste 11.000 de testări RT-PCR gratuite, reprezentând reactivi, consumabile și sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19 care au fost achiziționate și cu sprijinul partenerilor corporate ai Rețelei – companii care dețin abonamente medicale și care au ales să susțină lupta împotriva noului coronavirus; acestea au fost puse gratuit la dispoziția spitalelor și instituțiilor publice din regiunile cel mai grav afectate.

Capacitatea totală a Rețelei este de 860 teste/zi, iar până în prezent a deservit peste 40 de spitale și instituții publice, din mai multe județe ale țării. Prioritizarea testărilor se realizează în conformitate cu recomandările elaborate de Ministerul Sănătății.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.