Regina Maria testează gratuit elevii și profesorii

0

Fiecare școală poate primi până la cinci pachete care conțin câte 25 de teste rapide antigen pentru screening COVID-19, în urma înscrierii pe site-ul Regina Maria, în secțiunea Safe Classroom, potrivit unui comunicat de presă al furnizorului de servicii medicale private.

„Unitățile de învățământ ar trebui să fie unele dintre cele mai sigure locuri dintr-o comunitate unde, pe lângă aspectele evident educaționale, se pun și bazele unui comportament social. Prin programul Safe Classroom, ne dorim să încurajăm școlile să reia ritmul normal al predării. Suntem pregătiți să susținem prin această investiție reziliența sistemului de învățământ, să contribuim la continuitatea actului educațional și, pe termen lung, să contribuim la un viitor mai previzibil pentru noi toți”, a afirmat Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Programul lansat de Rețeaua de Sănătate Regina Maria se adresează tuturor școlilor de stat din România, indiferent de oraș, existând posibilitatea de livrare și în zone vulnerabile sau izolate.

„Provocările pe care le-au întâmpinat școlile în pandemie au fost multiple. Resimțim din plin efectul închiderii școlilor sau a restrângerii activității, indiferent de durata acestor măsuri, iar riscurile producerii unor diferențe semnificative între gradul de pregătire al copiilor din zone defavorizate simțim că se accentuează. Testele antigen ne vor fi utile în prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în cadrul unității noastre de învățământ funcționând două cabinete medicale școlare unde se vor putea realiza testele pentru cazurile suspecte”, a spus Adrian Hagiu, profesor și director al  Școlii Gimnaziale “Dimitrie Sturdza”, Popești.

Rezultatele testelor rapide vor fi disponibile la 15 minute după prelucrare,  au un grad de sensibilitate de 96,52%, iar gradul de specificitate este de 99,68%. Testele puse la dispoziție de către Regina Maria sunt însoțite de o serie de indicații cu privire la modul corect de recoltare a exsudatului nazal, a prelucrării și interpretării testelor.

Cele mai recente date arată că numărul de infectări în rândul elevilor și preșcolarilor a crescut în medie cu 22 cazuri pe zi, iar în rândul personalului s-a înregistrat o creștere de aproximativ 40 de cazuri pe zi.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.