Regina Maria: testele de nutrigenetică sunt cheia unei nutriții personalizate

0

Rețeaua de sănătate Regina Maria include în portofoliul de servicii medicale și teste genetice. Testul de nutrigenetică pentru risc cardiometabolic analizează polimorfisme din 21 de gene implicate în controlul aportului de alimente, reglarea termogenezei, procesele proinflamatorii din țesutul adipos, dezvoltarea rezistenței la insulină și diabet de tip II, risc cardiovascular și cardiometabolic. Testul de nutrigenetică lifestyle analizează polimorfisme din 24 de gene implicate în reglarea controlului aportului de alimente, inflamație, rezistență la insulină, risc cardiovascular, răspunsul la stresul oxidativ, intoleranță la alcool, cafeină, gluten, lactoză.

Testele se recomandă persoanelor cu indice de masă corporală (IMC) ridicat, dificultate în menținerea greutății normale, suspiciune de intoleranță la gluten, lactoză, alcool, cafeină și carențe de micronutrienți. De asemenea, se recomandă pacienților care își doresc menținerea unei stări de sănătate optime și a unei calități ridicate a vieții.

Testarea are ca prim pas recoltarea unei probe de salivă, în urma căreia se generează un raport care include informații relevante despre modul în care organismul răspunde la anumite alimente, în funcție de variațiile din ADN. Aceste rezultate sunt interpretate de un medic nutriționist, care îi va recomanda pacientului un plan alimentar individualizat. Testul de nutrigenetică pentru risc cardiometabolic costă 3500 de lei, iar testul de nutrigenetică lifestyle costă 2900 de lei.

Testele de nutrigenetică sunt cheia pentru o nutriție personalizată, ajutând la obținerea unei calități mai bune a vieții. Sunt singurele teste care pot diagnostica intoleranțe alimentare genetice, intoleranțe care influențează negativ calitatea vieții. Corpul fiecăruia dintre noi este diferit – asimilăm diferit alimentele și nu avem aceleași beneficii din nutrienți considerați ideali.

”Pe bagajul genetic cu care vii poți să intervii cu propriile alegeri. Alimentele pe care le consumăm nu sunt doar calorii, sunt informații pentru gene”, a spus dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist, diabet, nutriție și boli metabolice.

Testele de nutrigenetică pot fi achiziționate și efectuate în Laboratorul Genetic Center București, Laboratorul Genetic Center Cluj, Policlinica Regina Maria Perla și Policlinica Regina Maria Băneasa.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.