Peste 20.000 de copii, părinți și educatori au beneficiat de educație nutrițională într-un an și jumătate de când programul de educație nutrițională pentru preșcolari ”Sănătos de mic”, inițiat de Asociația SAMAS, se derulează în grădinițele din București. Conform studiului SAMAS, realizat în parteneriat cu Institutul Național Pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”, prin intermediul părinților participanți în proiectul pilot, procentul copiilor care consumă pește s-a dublat, iar cel al copiilor care consumă lactate a crescut, de la 38% la 45%.
Din 2017, programul ”Sănătos de mic” a fost implementat în 52 de grădinițe din sectoarele 1, 5 și 6; 7.800 de copii și 11.700 de părinți au beneficiat de educație nutrițională, esențială pentru o viață sănătoasă, potrivit unui comunicat de presă. Ca parte a programului, au fost specializate 115 cadre didactice și medicale din grădinițe, iar părinții au participat la 40 de ateliere de gătit sănătos și trei conferințe de nutriție.
În 2018, SAMAS a elaborat Ghidul pentru alimentație sănătoasă destinat părinților, sub coordonarea unui comitet științific, alcătuit din specialiști în medicină, educație și psihologie. Acesta curpinde informații esențiale despre pragurile de dezvoltare și necesarul nutrițional pe grupe de vârstă și poate fi descărcat în format pdf de pe site-ul programului.
În 2019, Asociația SAMAS extinde programul către grădinițele din sectoarele 2, 3 și 4 din București, dar și în țară. ”Sănătos de mic” este destinat în special grădinițelor cu program prelungit. Implementarea programului în grădinițele de stat este gratuită pentru acestea. La cerere, programul poate fi implementat și în grădinițe și școli private, se menționează în comunicatul de presă.