Rinoplastiile, mai solicitate în perioada pandemiei

0

Lucrul de acasă, ca măsură ce face parte din restricțiilor aduse de pandemie, a generat schimbări chiar și în domeniul preferințelor pentru chirurgia estetică, afirmă specialiștii.

Potrivit medicului Cristian Nițescu, doctor primar în chirurgie estetică și doctor în Științe Medicale, în ultimii doi ani, ca și înainte de criza sanitară, principalele interventii chirurgicale estetice solicitate au fost de augumentare mamară cu implanturi, mastopexie (ridicarea de sâni), rinoplastii, abdominoplastii și lipoaspirații. Cu toate acestea, preferințele au făcut ca ponderea acestora să se schimbe. ”Dacă înainte de pandemie pe primul loc erau solicitările pentru intervenții chirurgicale la nivelul sânilor și pe locul secund erau rinoplastiile, acum ordinea s-a inversat. Cred că acest lucru este datorat faptului că pentru intervenția de rinoplastie, contactul social în primele zile post-operator ar fi fost greu de realizat pentru pacienți și astfel, din diverse motive legate de job, nu reușeau să găsească perioada potrivită pentru intervenție. Astfel, pot să lucreze de acasă de la calculator, în timp ce se recuperează după rinoplastie”, spune doctor Cristian Nițescu.

Astfel, lucratul de acasă reprezintă un avantaj în ceea ce privește perioada de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale estetice.”Poți continua să lucrezi, fără să ai nevoie de concediu și pe de altă parte te recuperezi acasă, în pat sau pe fotoliul confortabil, evitând efortul fizic. Un alt avantaj major al lucrului de acasă este ca poti relua activitatea socială oricând dorești, îți poți lua timpul necesar până te vindeci și capeți aspectul mult dorit, fără să fii supus un tir de întrebări”, a încheiat dr. Cristian Nițescu. Operații ca blefaroplastia sau lipoaspirația necesită 3-4 zile pentru recuperare, în timp ce intervențiile chirurgicale mai ample, la nivel abdominal sau mamar impun o perioadă de repaos de 14, până la 21 de zile.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.