Premieră: Manual și atlas de podiatrie

0

feet-830503_1920Asociația de Podiatrie va publica în toamna acestui an „Manualul și atlasul de podiatrie”, realizat în parteneriat cu editura medicală FarmaMedia. Lucrarea, tradusă și editată pentru prima oară în România, se află la cea de a IV-a ediție.

Lucrarea cuprinde 20 de capitole, reunind subiecte precum îngrijirea medicală a piciorului, terapia plăgilor și bolile transmisibile, sistemul sanguin și cardiovascular, aspecte de bază ale diagnosticării afecțiunilor unghiilor și informații de interes despre încălțăminte sau primul ajutor.

„Ca și misiune, Asociația de Podiatrie și-a propus promovarea și dezvoltarea specializării medicale de îngrijire a piciorului/podiatrie în rândul personalului medical, a culturii de îngrijire a picioarelor la persoanele cu diabet zaharat precum și în rândul populației. Prin toate acțiunile pe care le realizăm ne urmărim susținerea și promovarea activităților de instruire medicală, de educație,  cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic. Ne propunem ca această primă ediție în limba română a manualului de podiatrie să fie un real ajutor pentru toți cei implicați în îngrijirea piciorului. Avem ambiția ca până la cursurile organizate în luna septembrie și octombrie 2016, acest manual să fie tipărit”, a spus Dr. Norina A. Gavan, Președinte al Asociației de Podiatrie.

Publicația este semnată de Dr. Norbert Scholz din Germania, iar referenții lucrării sunt: Conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, Dr. Bogdan Florea, Șef lucr. dr. Raluca Popescu, Șef lucr. dr. Eduard Catrina, Dr. Paula Pavel și Asist. univ. dr. Georgeta Inceu.

Podiatria este recunoscută ca specialitate medicală în 19 țări din lume și este practicată de peste 100.000 de profesioniști. În Anglia, meseria este practicată de peste 13.000 de podiatri, dintre care mai mult de jumătate (aproximativ 60%) își desfășoară activitatea în sistemul public de sănătate, restul lucrând în sistemul privat.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.