Sală de operații digitalizată în noul spital Medicover

0

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, colaborează cu compania germană Karl Storz, lider mondial în domeniul endoscopiei, pentru dotarea noului spital din București cu una dintre cele mai avansate tehnologii digitale pentru blocul operator. Sistemul OR1 va asigura o interconectivitate inteligentă între echipa chirurgicală și dispozitivele medicale din sala de operație și din afara ei, îmbunătățind performanța medicală centrată pe pacient.

„Ne-am propus dotarea noului spital cu cea mai avansată tehnologie, pentru a susține echipa să atingă excelența în actul medical, în beneficiul pacienților. Tehnologia permite azi nu doar accesul la date, ci și un nivel ridicat de colaborare între medici, pentru a adresa cu succes afecțiuni complexe”, a explicat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

Sistemul de integrare furnizat de Karl Storz va ajuta echipa chirurgicală a spitalului să aibă un control centralizat al dispozitivelor medicale din blocul operator și din afara lui, să gestioneze datele audio și video din intervenția chirurgicală, îmbunătățind semnificativ fluxul din sala de operații. Va facilita abordarea multi-disciplinară a tratamentului pacienților, înlesnind colaborarea între medici de diferite specialități din diferite locații. Tehnologia va permite realizarea de transmisiuni în direct din sala de operație prin streaming video de înaltă rezoluție, făcând astfel posibile consultarea rapidă a experților din afara blocului operator, dar și formarea personalului medical în timpul intervenției chirurgicale.

Noul spital Medicover, care urmează să fie finalizat în a doua parte a anului, va dispune și de un centru de imagistică High Tech, ambulatoriu integrat și peste 150 de paturi. Investiția în noul spital se ridică la 20 milioane de euro și implică transformarea și redarea către comunitate a unei clădiri de birouri cu o suprafață de 15.000 metri pătrați, amplasată pe Șoseaua Fabricii de Glucoză nr. 11, în apropiere de autostrada  București-Ploiești precum și de cele două clinici Medicover din zona Pipera.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.