Salarii mai mari la DSP-uri și purtarea fără pauză a combinezonului maxim 3 ore

0

Premierul României, Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au discutat cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, respectiv Federația “Sanitas” și Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, subliniind faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru actuala echipă.

În această perioadă, se lucrează la un act normativ care să permită o creștere salarială în cadrul direcțiilor de sănătate publică. De asemenea, se caută soluții pentru creșterea plafonului ce vizează numărul de ore suplimentare și s-a convenit stabilirea unui cadru care să prevadă purtarea combinezonului fără pauză pentru o perioadă de maxim 3 ore.

„Fiecare a abordat problemele din propria sa perspectivă. Pentru mine prioritară este asigurarea resurselor umane pentru funcționarea sistemului de sănătate și pentru a trata pacienții. Există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creșterea în avans, în baza salarizării (sunt infirmieri, brancardieri, personal TESA care nu au beneficiat). O să facem o analiză de impact și, în măsura în care vom avem resurse, suntem deschiși unei creșteri a salariilor la nivelul anului 2022”, a afirmat premierul României.

În timpul întâlnirii, au fost discutate teme de interes pentru sistemul sanitar în noul context precum adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală, identificarea soluțiilor pentru corectarea unor neechități salariale pentru anumite categorii din cadrul personalului sanitar, acordarea stimulentului de risc, dar și a sporurilor pentru personalul medical.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.