Sănătate prin alimentație: rolul preventiv al alimentației sănătoase

0

carrot-1085063_1920Cea de-a șasea conferință Sănătate prin Alimentație va avea loc pe 25 iunie la Hotel Phoenicia, București; discuțiile vor avea drept subiecte interferențele comportamentului alimentar cu bolile asociate nutriției, rolul unei alimentații sănătoase în prevenția și controlul mai multor afecțiuni, provocările în ceea ce privește nutriția versus stilul de viață al omului contemporan.

„Impactul alimentației dezechilibrate asupra sănătății este tot mai vizibil. O arată statisticile. Dacă ne referim la bolile legate de nutriție, în România mai mult de o treime dintre dintre adulți suferă de obezitate, iar 11,6% au diabet conform Studiului PREDATORR. Ne aflăm într-un context general în care respectarea principiilor de alimentație sănătoasă este o provocare pentru omul contemporan, de aceea implicarea profesioniștilor medicali în combaterea bolilor corelate cu alimentația nesănătoasă prin promovarea unei nutriții corecte este extrem de importantă.”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele Conferinței şi Membru de Onoare al Academiei Române.

Obiceiurile alimentare au un rol fundamental în evoluția stării generale de sănătate a fiecărei persoane, afirmă specialiștii. În România, Studiul epidemiologic ORO (Obezitatea în România), efectuat pe un eşantion reprezentativ naţional, a demonstrat că 52,4% din adulți sunt supraponderali sau suferă de obezitate, aceste probleme fiind asociate cu mesele luate după ora 21.00, activitatea fizică redusă în timpul liber şi cu durata necorespunzătoare a somnului.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.