SANITAS: Proiectul O.U.G. pentru salarizarea personalului bugetar aduce pierderi salariale

0

coins-948603_1920Federaţia SANITAS din România și-a exprimat dezacordul privind proiectul O.U.G. pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, subliniind că ordonanța de urgență aduce pierderi salariale în loc de creșteri și solicitând Ministerului Muncii lămuriri suplimentare.

“În toate demersurile noastre am solicitat eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-social, aspect pe care actuala ordonanţă de urgenţă ce urmează să fie aprobată de guvernul tehnocrat miercuri, 13 aprilie a.c. nu îl are în vedere şi aduce pierderi salariale în loc de creşteri”, se arată în comunicatul de presă.

Federația SANITAS subliniază că actul normativ nu reflectă discuţiile şi negocierile purtate de SANITAS şi de C.N.S.L.R.-Frăţia, ci, dimpotrivă, abrogă Legea salarizării unitare nr. 284/2010, fără perspectiva unei noi legi în domeniu. Comunicatul de presă mai menționează că joi, 14 aprilie, se va întruni de urgență Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS pentru a analiza situaţia creată de noua O.U.G., precum şi eventualele măsurile care ar trebui puse în aplicare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.