Sanofi: Vaccin antigripal disponibil în farmacii

0

Vaccinul gripal VaxigripTetra va fi disponibil în farmaciile din România începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, potrivit unui comunicat de presă al companiei farmaceutice Sanofi România. ”Prevenirea spitalizărilor cauzate de gripă ar putea ajuta sistemul sanitar deja suprasolicitat din cauza pandemiei COVID-19”, a afirmat dr. Mirela Puchiliță, Medical Head Sanofi Pasteur, România și Moldova.

Ca urmare a extinderii indicațiilor vaccinului în anii precedenți, VaxigripTetra poate fi recomandat de medici pentru imunizarea adulților, inclusiv a gravidelor, a adolescenților și a copiilor cu vârste de la 6 luni, precum și pentru protecția pasivă a sugarilor cu vârsta sub 6 luni, prin imunizarea femeilor gravide.

„Sanofi Pasteur este cel mai mare producător mondial de vaccinuri gripale. Ne străduim constant să dezvoltăm soluții noi de imunizare, dar și să le îmbunătățim pe cele deja existente, cum este și cazul VaxigripTetra. Astfel, putem contribui la protejarea antigripală a populației din România prin furnizarea unui vaccin pentru toate grupele de vârstă. Vaccinarea rămâne cea mai bună modalitate de prevenire a gripei și a riscului de complicații generate de îmbolnăvire”, a explicat dr. Mirela Puchiliță, Medical Head Sanofi Pasteur, România și Moldova.

În România, vaccinarea antigripală este acoperită majoritar prin Programul Național de Imunizare derulat de Ministerul Sănătății, prin intermediul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, desfășurată prin cabinetele medicilor de familie pentru categoriile de populație la risc. Pentru populația care nu intră în categoriile la risc incluse în Programul Național de Vaccinare, vaccinul gripal poate fi achiziționat în baza prescripției din farmaciile cu circuit deschis sau din centrele medicale private.

Gripa este o amenințare serioasă la nivel global, determinând anual 1 miliard de cazuri de îmbolnăviri, 3 până la 5 milioane de cazuri severe și între 290 000 și 650 000 de decese . Conform raportărilor OMS, în fiecare minut, undeva în lume, o persoană moare de gripă .

Totodată, impactul pentru spitale este de aproximativ 10 milioane de spitalizări legate de gripă . Datele recente arată, de asemenea, că gripa poate crește de până la 10 ori riscul de atac de cord în prima săptămâna de la infectarea gripală , demonstrând că povara gripei depășește bine-cunoscutele complicații respiratorii.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.