A șaptea ediție a Conferinței Naționale Alzheimer

0

Sublinierea nevoilor familiei care îngrijește un pacient cu demența Alzheimer se va afla în centrul Conferinței Naționale Alzheimer care se va desfășura în perioada 22 – 25 februarie 2017, la Willbrook Platinum Business & Convention Center din București. Prezentarea de deschidere a evenimentului, intitulată ”Diagnostic în criză: de la disperare la decizii nepotrivite și consecințe dramatice” va fi susținută de Prof. Dr. Cătălina Tudose, președintele Societății Române Alzheimer și președintele Conferinței Naționale Alzheimer 2017.

“Dorim să atragem atenția asupra prezentării rezultatelor studiilor clinice de prevenție a demenței și tulburărilor cognitive prin abordări multimodale. Din domeniul cercetării fundamentale menționăm studiul Traficul între lichidul cefalorahidian și creier – relevanța pentru boala Alzheimer. De asemenea, se va discuta despre imunoterapie, dar și despre terapiile prin mișcare.”, a declarat Prof. Dr. Cătălina Tudose.

Conferința Națională Alzheimer va debuta cu trei cursuri pre-conferință organizate pe 22 februarie (de neuropsihologie, de neuroimagistică și un curs de inițiere în îngrijirea persoanelor vârstnice adresat asistenților medicali), urmând ca pe 23 februarie, ora 11.00, să aibă loc o Conferință de presă la care vor fi abordate aspecte legate de Instituțiile de îngrijire medico-sociale pentru vârstnici și dilema familiei privind decizia instituționalizării și criteriile de alegere a celei mai potrivite instituții, dar și subiecte referitoare la gradul incert de calificare a forței de muncă; nivelul scăzut de educație al familiei cu privire la nevoile de îngrijire, în consecință absența criteriilor pe baza cărora familia alege instituția de îngrijire; problema instituirii tutelei pentru persoanele afectate de demență.

Speakerii din cadrul conferinței vor aborda atât aspecte medicale, de diagnostic și îngrijire ale afecțiunii, cât și de cercetare fundamentală, aspecte legislative, terapii specifice, dar și evaluarea și combaterea stigmei față de această patologie la populația românească și a sindromului burn-out în rândul personalului de îngrijire. Ca și la edițiile anterioare, în paralel cu sesiunile științifice, va fi organizată sesiunea de workshop-uri dedicată pacienților, membrilor de familie și publicului larg.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.