Școala de vară a pacienților cronici

0

Peste o sută de pacienți din întreaga țară-cu transplant și în program de hemodializă-au participat la Școala de Vară a pacienților cronici (25-31 august), eveniment organizat de patru ani consecutiv de către Asociația Transplantatilor din România (ATR).
„Ca pacient, în mod deosebit ca pacient cronic, ești pus în situația de a avea nevoie de informații la care în situația de „om sanatos” nu te-ai fi gândit niciodată. Când medicul te anunță că ai o afecțiune, mai ales una foarte gravă, îți dorești să afli cât mai multe despre aceasta. Școala de vară a pacienților cronici dă posibilitatea pacienților să acceadă la informație atât de la profesioniști, cât și prin schimb de experiență cu alți pacienți. Fiecare participant la școala de vară pleacă spre casă cu informații utile pe care le folosește pentru el, dar le împărtășește și altor pacienți. Această este utilitatea acestui proiect”, a spus Gheorghe Tache, presedite ATR.
Proiectul vizează pregătirea pacientului cu insuficiență funcțională cronică de organ vital pentru a face față statutului de pacient cronic, pentru a-și crește calitatea vieții și a se integra în societate, învățând să își gestioneze pe lângă latura medicală a vieții și pe cea psihologică, de comunicare, nutriție, socializare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.