Şcoala de vară pentru jurnalişti – Bursele Tarus Media

0

Jurnaliştii care au participat la Şcoala de vară organizată de Tarus Media la Mamaia în perioada 1 – 4 septembrie pot aplica pentru cele patru burse acordate până miercuri, 7 septembrie. Bursele constau din stagii de patru zile la instituţii europene cu putere de decizie în sănătate la Bruxelles (două burse), Londra şi Paris. Pentru Bursele Tarus Media jurnaliştii trebuie să scrie un eseu pe una din următoarele teme, la alegere:

-Am fost o zi Consilier de comunicare la CNAS

-Portretul robot al Ministrului Sănătăţii ideal pentru România

-Trei priorităţi de înscris în legea sănătăţii pentru ca sistemul să fie în beneficiul pacientului.

Rezultatele vor fi anunţate pe data de 15 septembrie.

În cadrul Şcolii au mai fost acordate de către Asociatia de Underwriting, Medicina si Daune in Asigurari din Romania  (AUMDAR) si de catre  reasiguratorul Mapfre Re  din Spania două Burse pentru documentare în domeniul asigurărilor de sănătate private, constând dintr-o vizită de o săptămână la Madrid.

Cele două burse constau în vizite în spitale private şi publice pentru a vedea cum funcţionează sistemul de asigurări private, întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor din sănătate şi ai asiguratorilor privaţi şi în participarea la emisiunea radio a unui renumit jurnalist specializat în sănătate şi asigurări. Bursele vor fi acordate în perioada aprilie – iunie 2012.

Juriul care va evalua lucrările pentru bursele Tarus Media şi pentru bursele din Spania are următoarea componenţă: Traian Mihaescu – editor BMJ Romania (preşedintele juriului), Vasile Astărăstoaie – preşedintele Colegiului Medicilor din România, Ioana Bianchi – consilier al preşedintelui CNAS, Adrian Pană – consultant independent şi Delia Budurcă – redactor-şef Medica Academica.

Pentru bursele din Spania, Cornelia Scarlatescu , presedintele AUMDAR si Ana Villanueva din partea Mapfre Re  vor evalua lucrarile pentru Madrid din perspectiva Asiguratorilor  de Sanatate.

Pentru Concursul Revidox, care constă într-un weekend la munte pentru două persoane, acordat de compania Core Invest Health, jurnaliştii trebuie să scrie o ştire despre acest produs, deadlineul fiind data de 7 septembrie. Materialele pentru concursul Revidox vor fi evaluate de reprezentanţii companiei. Revidox este un supliment alimentar care urmează să fie lansat în România în perioada următoare.

Compania Tarus Media a organizat la începutul lunii septembrie, la Mamaia, Şcoala de vară pentru jurnalişti – Sănătate 2020, la care au participat peste 30 de jurnalişti specializaţi din presa centrală şi locală.

About Author

Georgiana Tacutu

Comments are closed.