Screening biochimic prenatal din ser matern la Constanţa

0

Spitalul de obstetrică – ginecologie Euromaterna din Constanţa promovează screeningul biochimic prenatal din ser matern, care se înscrie în respectarea standardelor şi recomandărilor Fetal Medicine Foundation (FMF) în ceea ce priveşte screeningul de anomalii fetale pentru primul trimestru de sarcină. FMF este un organism recunoscut la nivel mondial pentru calitatea şi certificarea ştiinţifică a standardelor sale.

Screeningul biochimic prenatal din ser matern este o metodă non-invazivă, iar obiectivul acestui test este de a detecta sarcinile cu risc crescut pentru cele mai comune anomalii cromozomiale (sindromul Down, trisomie 18, etc) şi, de asemenea, de a reduce proporţia femeilor care ar fi trebuit să se supună unor metode invazive de diagnostic. Acest test se adreseaza fiecărei femei însărcinate. Se bazează pe măsurarea şi cuantificarea unor markeri biochimici produşi de către fetus sau placentă şi care trec în sângele matern. Viitoarele mame pot afla, astfel, încă din primele săptămâni de viaţă ale fătului dacă acesta prezintă risc crescut de anomalii, malformaţii fetale, şi pot apela în consecinţă la diferite posibilităţi terapeutice.

În perioada 23-24 martie, la hotelul Vega din Mamaia se va desfăşura seminarul “Sarcina sănătoasă, copil sănătos. Dileme vechi – răspunsuri noi”, la care va participa prof. Kevin Spencer (foto), director al Serviciului de Screening Prenatal de la Harold Wood Hospital, Romford, Essex, UK.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.