Screening gratuit pentru cancerul de piele, o nouă ediție a campaniei ”Un viitor fără pată”

0

beach-455752_1280Cea de-a patra ediție a campaniei „Un viitor fără pată”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, propune publicului un program gratuit de screening pentru cancerul de piele: Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele.

Evenimentul va avea loc în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Șincai), iar bucureștenii își pot testa gratuit alunițele, în fiecare zi, în perioada 21-27 iunie, între orele 10:00-19:00. Testările au loc într-o Unitate Mobilă de Dermatoscopie, o mini-clinică de dermatologie dotată cu un dermatoscop de ultimă generație, care va rămâne în parc pe toată durata săptămânii de testare.

În ultimii ani, incidența melanomului este în creștere din cauza expunerii repetate la soare, fără protecție solară, a schimbărilor climatice și obiceiului bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cel mai agresiv: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic (în stadiu avansat) își pierd viața în primul an de la diagnostic.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.